Carne, pește sau fructe de mare

Rata cu legume la cuptor

noiembrie 1, 2020

Desi ne place carnea de rata, o mancam foarte rar. Ne place sa fie moale, suculenta, iar pentru asta e nevoie de timp mai lung de gatire. Dar si cand facem….mmmmm, ce o mai savuram! ❤️

Ingrediente:

  • 3 pulpe de rata
  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 coada de praz (partea alba)
  • 4 catei usturoi
  • 100 gr suc de rosii
  • confimente: 2 foi de dafin, rozmarin, oregano

Cum am procedat:

  • am spalat bine pulpele si le-am curatat
  • am curatat cartofii, morcovii si le-am taiat cuburi/rondele
  • ceapa si prazul le-am tocat marunt, usturoiul l-am trecut prin presa
  • intr-un vas cu capac pentru cuptor, am asezat legumele, iar deasupra carnea
  • am amestecat putina apa impreuna cu condimentele si am turnat deasupra
  • am adaugat si foile de dafin si am introdus la cuptor, preincalzit la 150 gr, timp de 4h (sau un slowcooker)
  • cu 1h inainte de final, am adaugat sucul de rosii
  • 30’ inainte de final, am luat capacul vasului si am lasat sa se gateasca fara capac

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.