Desi ne place carnea de rata, o mancam foarte rar. Ne place sa fie moale, suculenta, iar pentru asta e nevoie de timp mai lung de gatire. Dar si cand facem….mmmmm, ce o mai savuram! ❤️
Ingrediente:
- 3 pulpe de rata
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 coada de praz (partea alba)
- 4 catei usturoi
- 100 gr suc de rosii
- confimente: 2 foi de dafin, rozmarin, oregano
Cum am procedat:
- am spalat bine pulpele si le-am curatat
- am curatat cartofii, morcovii si le-am taiat cuburi/rondele
- ceapa si prazul le-am tocat marunt, usturoiul l-am trecut prin presa
- intr-un vas cu capac pentru cuptor, am asezat legumele, iar deasupra carnea
- am amestecat putina apa impreuna cu condimentele si am turnat deasupra
- am adaugat si foile de dafin si am introdus la cuptor, preincalzit la 150 gr, timp de 4h (sau un slowcooker)
- cu 1h inainte de final, am adaugat sucul de rosii
- 30’ inainte de final, am luat capacul vasului si am lasat sa se gateasca fara capac
Pofta buna!
No Comments