Carne, pește sau fructe de mare Supe și ciorbe

Ciorbă de pui cu usturoi

octombrie 9, 2020

Nu îmi place să combin carnea cu lactatele, dar ciorba aceasta merită un mic sacrificiu al fierului.

Ingrediente:
  • 1 piept de pui de casă, fără piele
  • 1 morcov
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă albă
  • 7-8 căței de usturoi
  • 5 linguri orez
  • 2 linguri smântână grasă (30-35% grăsime)
  • 1 lingură suc de lămâie sau oțet de mere (3+)
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
Cum am procedat:
  • am pus la fiert într-o cratiță: pieptul de pui (tăiat în 4), morcovul, țelina și ceapa – întregi. Am fiert la foc mic, până când carnea era fiartă în totalitate (la mine a durat în jur de 2 ore, având pui de casă).
  • separat, am fiert orezul în 2 ape și l-am lăsat la scurs
  • când carnea a fost fiartă, am scos din lichid carnea și legumele. Am tăiat carnea fâșii mici, morcovul cubulețe iar ceapa și țelina le-am îndepărtat.
  • Am adăugat înapoi în cratiță carnea și morcovul, adăugând orezul, sucul de lămâie și usturoiul pisat fin. Am mai fiert pentru încă 2 minute. Ulterior am stins focul.
  • Am pus într-un bol smântâna și am adăugat peste ea, amestecând energic, câte un polonic de supă. Când am avut aproximativ 4 polonicuri adăugate peste smântână, am pus totul înapoi în cratiță, am amestecat și ciorba a fost gata.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.