Nu îmi place să combin carnea cu lactatele, dar ciorba aceasta merită un mic sacrificiu al fierului.
Ingrediente:
- 1 piept de pui de casă, fără piele
- 1 morcov
- 1 felie de țelină
- 1 ceapă albă
- 7-8 căței de usturoi
- 5 linguri orez
- 2 linguri smântână grasă (30-35% grăsime)
- 1 lingură suc de lămâie sau oțet de mere (3+)
- 1 lingură ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
Cum am procedat:
- am pus la fiert într-o cratiță: pieptul de pui (tăiat în 4), morcovul, țelina și ceapa – întregi. Am fiert la foc mic, până când carnea era fiartă în totalitate (la mine a durat în jur de 2 ore, având pui de casă).
- separat, am fiert orezul în 2 ape și l-am lăsat la scurs
- când carnea a fost fiartă, am scos din lichid carnea și legumele. Am tăiat carnea fâșii mici, morcovul cubulețe iar ceapa și țelina le-am îndepărtat.
- Am adăugat înapoi în cratiță carnea și morcovul, adăugând orezul, sucul de lămâie și usturoiul pisat fin. Am mai fiert pentru încă 2 minute. Ulterior am stins focul.
- Am pus într-un bol smântâna și am adăugat peste ea, amestecând energic, câte un polonic de supă. Când am avut aproximativ 4 polonicuri adăugate peste smântână, am pus totul înapoi în cratiță, am amestecat și ciorba a fost gata.
No Comments