L-am rugat pe sotul meu sa cumpere cheddar. A spus ca nu a gasit 🙄, asa ca a venit cu un calup de parmezan. Deh, ca e bun si asta…Da, e bun, dar mie imi trebuia cheddar…In fine, ii gasesc si lui locul, dar cred ca o vreme tot o sa fac retete cu parmezan 🙈. Vreo 25gr si-au gasit repede locul in niste biscuiti barcuta.
Biscuitii se fac rapid, fara congelator, fara timp de astepare si se mananca tot asa de rapid. 😁
Ingrediente:
- 25 gr parmezan ras
- 1 ou
- 1 lgita cu cimbru proaspat (puteti folosi uscat)
- 25 gr unt rece
- 180 gr faina tip 550
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- 35 gr lapte (plus extra pentru uns biscuitii)
- 1 lgit seminte de canepa
Cum am procedat:
- prima data, am amestecat faina cu praful de copt, semintele, parmezanul si cimbrul
- am adaugat untul ras, oul si laptele si am framantat aluatul
- am impartit aluatul in 16 bile, cam cat o nuca
- fiecare nuca am rulat-o intre palme
- cu un cutit, am facut o crestatura pe care am adancit-o cu degetul pentru a da forma de barcuta
- am asezat barcutele in tava de copt si le-am uns cu putin lapte
- am copt biscuitii timp de 20’ la 180 gr, cuptor preincalzit
I-am servit la mic dejun cu salata de rosii si castraveti.
Pofta buna!
2 Comments
OMG! Arata f bine!
Parmesanul e sarat…ar merge totusi la un bebe de aproape 9 luni?
Multumesc
Buna, din pacate, nu, parmezanul e destul de sarat. Poti face cu branzica de casa, bine scursa, si adauga 1-2 lg de faina ca sa poti modela aluatul.
Sau poti inlocui cu parmezan din caju (reteta e pe blog, aici) sau cu fulgi din drojdie inactiva, gasesti in Plafar unii ok.