Patiserie

Biscuiti barcute cu parmezan si cimbru

octombrie 20, 2020

L-am rugat pe sotul meu sa cumpere cheddar. A spus ca nu a gasit 🙄, asa ca a venit cu un calup de parmezan. Deh, ca e bun si asta…Da, e bun, dar mie imi trebuia cheddar…In fine, ii gasesc si lui locul, dar cred ca o vreme tot o sa fac retete cu parmezan 🙈. Vreo 25gr si-au gasit repede locul in niste biscuiti barcuta.

Biscuitii se fac rapid, fara congelator, fara timp de astepare si se mananca tot asa de rapid. 😁

Ingrediente:

  • 25 gr parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lgita cu cimbru proaspat (puteti folosi uscat)
  • 25 gr unt rece
  • 180 gr faina tip 550
  • 1/2 lgita praf de copt BIO
  • 35 gr lapte (plus extra pentru uns biscuitii)
  • 1 lgit seminte de canepa

Cum am procedat:

  • prima data, am amestecat faina cu praful de copt, semintele, parmezanul si cimbrul
  • am adaugat untul ras, oul si laptele si am framantat aluatul
  • am impartit aluatul in 16 bile, cam cat o nuca
  • fiecare nuca am rulat-o intre palme
  • cu un cutit, am facut o crestatura pe care am adancit-o cu degetul pentru a da forma de barcuta
  • am asezat barcutele in tava de copt si le-am uns cu putin lapte
  • am copt biscuitii timp de 20’ la 180 gr, cuptor preincalzit

I-am servit la mic dejun cu salata de rosii si castraveti.
Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Geo noiembrie 14, 2020 at 3:07 pm

    OMG! Arata f bine!
    Parmesanul e sarat…ar merge totusi la un bebe de aproape 9 luni?
    Multumesc

    • Reply Sorina noiembrie 14, 2020 at 7:25 pm

      Buna, din pacate, nu, parmezanul e destul de sarat. Poti face cu branzica de casa, bine scursa, si adauga 1-2 lg de faina ca sa poti modela aluatul.
      Sau poti inlocui cu parmezan din caju (reteta e pe blog, aici) sau cu fulgi din drojdie inactiva, gasesti in Plafar unii ok.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.