Legumele de astăzi se potrivesc atât ca și preparat de sine stătător, alături de o salată, cât și pe post de garnitură alături de puțină carne.
Ingrediente:
- 2 cartofi medii
- 1 dovlecel mic
- 1/2 ardei roșu
- 1 morcov mic
- 50 ml suc de roșii
- 2 boabe de piper
- 1-2 crenguțe de rozmarin (puteți să folosiți și rozmarin uscat)
- 2 linguri ulei presat la rece (eu am folosit ulei din semințe de dovleac)
Cum am procedat:
- am tăiat legumele grosier, în formele dorite (eu le-am tăiat pe lungime, în sferturi) și le-am amestecat într-un bol împreună cu sucul de roșii, 50 ml apă, boabele de piper și rozmarinul
- am pus legumele într-o tavă la cuptor, la 175 de grade, cu ventilație, pentru aproximativ 30 de minute. La mijlocul distanței am scos tava din cuptor, am amestecat și am reintrodus tava la cuptor
- verificați cu o furculiță legumele dacă sunt gătite
- după scoaterea tăvii din cuptor, am stropit cu ulei de dovleac
♦ De data aceasta noi am servit cu o salată de baby spanac și parmezan de caju, pe post de cină
No Comments