Legume și leguminoase

Legume la cuptor

octombrie 16, 2020

Legumele de astăzi se potrivesc atât ca și preparat de sine stătător, alături de o salată, cât și pe post de garnitură alături de puțină carne.

Ingrediente:
  • 2 cartofi medii
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 morcov mic
  • 50 ml suc de roșii
  • 2 boabe de piper
  • 1-2 crenguțe de rozmarin (puteți să folosiți și rozmarin uscat)
  • 2 linguri ulei presat la rece (eu am folosit ulei din semințe de dovleac)
Cum am procedat:
  • am tăiat legumele grosier, în formele dorite (eu le-am tăiat pe lungime, în sferturi) și le-am amestecat într-un bol împreună cu sucul de roșii, 50 ml apă, boabele de piper și rozmarinul
  • am pus legumele într-o tavă la cuptor, la 175 de grade, cu ventilație, pentru aproximativ 30 de minute. La mijlocul distanței am scos tava din cuptor, am amestecat și am reintrodus tava la cuptor
  • verificați cu o furculiță legumele dacă sunt gătite
  • după scoaterea tăvii din cuptor, am stropit cu ulei de dovleac

♦ De data aceasta noi am servit cu o salată de baby spanac și parmezan de caju, pe post de cină

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.