Legume și leguminoase

Fasolica fara frica

octombrie 16, 2020

Ei, nu stiu cum sunteti voi, dar noi iubim fasolea sub orice forma: mancarica, ciorba, salata, ‘batuta’, in prajituri (daa, cel mai bun brownie iese), etc.

Cand nu stiu ce sa gatesc, pun de o fasole, merge, mama-mama, cu o salata langa (mancarica) sau cu ceapa (ciorba).

Ingrediente:

  • 300 gr fasole alba hidratata peste noapte
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 morcov ras/tocat
  • 1 bucatica de pastarnac rasa
  • 1 ardei gras
  • 1 lg plina de pasta de rosii fara sare
  • 1 vf lgita turmeric
  • 1 vf lgita chimen pudra
  • 1 catel usturoi ras
  • 2 lg ulei

Salata

  • 1 castravete potrivit ras
  • 1 catel usturoi
  • 1 lg iaurt grecesc
  • putin ulei de rapita presat la rece.

Cum am procedat:

  • prima data am pus fasolea la fiert si am scurs-o si schimbat apa de 2-3 ori; am schimbat intotdeauna apa cu una deja pusa la fiert, nu rece
  • in ultima apa, am adaugat 2 foi de dafin
  • odata fasolea fiarta, am luat-o de pe foc si am lasat-o deoparte
  • am pus ceapa si ustroiul sa se inabuse in putina apa, iar cand se inmoaie, am adaugat restul de legume si am acoperit cu apa si cele 2 lg de ulei
  • am lasat sa se inabuse totul, iar cand legumele au fost gata gatite, am adaugat fasolea scursa
  • am gatit in continuare inca cca 5′, am adaugat pasta de rosii, am omogenizat si am lasat acoperit cateva minute, pana cand a dat in clocot
  • am servit cu mamaliguta si salata de castraveti
  • pentru salata: am ras castravetele fara coaja si l-am scurs foarte bine de apa, dupa care l-am amestecat cu restul de ingredient

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.