Ei, nu stiu cum sunteti voi, dar noi iubim fasolea sub orice forma: mancarica, ciorba, salata, ‘batuta’, in prajituri (daa, cel mai bun brownie iese), etc.
Cand nu stiu ce sa gatesc, pun de o fasole, merge, mama-mama, cu o salata langa (mancarica) sau cu ceapa (ciorba).
Ingrediente:
- 300 gr fasole alba hidratata peste noapte
- 1 ceapa mare tocata
- 1 morcov ras/tocat
- 1 bucatica de pastarnac rasa
- 1 ardei gras
- 1 lg plina de pasta de rosii fara sare
- 1 vf lgita turmeric
- 1 vf lgita chimen pudra
- 1 catel usturoi ras
- 2 lg ulei
Salata:
- 1 castravete potrivit ras
- 1 catel usturoi
- 1 lg iaurt grecesc
- putin ulei de rapita presat la rece.
Cum am procedat:
- prima data am pus fasolea la fiert si am scurs-o si schimbat apa de 2-3 ori; am schimbat intotdeauna apa cu una deja pusa la fiert, nu rece
- in ultima apa, am adaugat 2 foi de dafin
- odata fasolea fiarta, am luat-o de pe foc si am lasat-o deoparte
- am pus ceapa si ustroiul sa se inabuse in putina apa, iar cand se inmoaie, am adaugat restul de legume si am acoperit cu apa si cele 2 lg de ulei
- am lasat sa se inabuse totul, iar cand legumele au fost gata gatite, am adaugat fasolea scursa
- am gatit in continuare inca cca 5′, am adaugat pasta de rosii, am omogenizat si am lasat acoperit cateva minute, pana cand a dat in clocot
- am servit cu mamaliguta si salata de castraveti
- pentru salata: am ras castravetele fara coaja si l-am scurs foarte bine de apa, dupa care l-am amestecat cu restul de ingredient
Pofta buna!
No Comments