Aveam niste cheddar in frigider pe care trebuia sa il consum intr-un fel, asa ca dragutul de el si-a gasit locul in niste biscuiti fraged crocanti, langa cateva nuci pecan deja hidratate si neconsumate.
Se fac repede, aluatul se poate tine la congelator, e visul de vara-toamna al mamei care are putin timp la dispozitie si nevoie de ceva care sa tina guritele mici ocupate.
Ingrediente:
- 270 gr faina tip 550
- 110 gr unt rece taiat ras
- 1 ou
- 2-3 lg apa rece
- 115 gr branza cheddar
- o mana nuci pecan
- seminte de canepa
Cum am procedat:
- in bolul robotului, am amestecat faina cu untul si oul, obtinand un aluat asemanator crumble-lui, nisipos
- am adaugat cate o lg de apa, pe rand, continuand sa amestec pana cand obtin o bila, un aluat inchegat, dar nu moale; adaugati apa putin cate putin, altfel riscati sa puneti prea multa apa
- pe blatul usor infainat, am intins un patrat (30×40 cm)
- intr-un chopper, am maruntit cheddarul si nucile
- am adaugat o jumatate din amestecul de cheddar si nuci pe o jumate in foaie
- am adus cealalta jumatate de foaie peste cea cu cheddar si am presat usor cu mainile pentru a nu ramane goluri de aer
- am adaugat restul de cheddar si nuci si semintele deasupra, iar manutele mici si dragalase au presat usor branza in aluat
- cu un cutit bine ascutit am taiat biscuitii (2-3×5-6cm)
- am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 12-15cm
- in fct de cuptor, timpul de coacere poate varia cu 1-2’ in plus, sunt gata cand devin maroniu-aurii pe spate
Pofta buna!
No Comments