Recunosc, sunt biscuitii pe care ii pap dimineata, alaturi de o cafea cu lapte! Asta e, nimeni nu e perfect!😂. Unul imi ajunge, avand in vedere consistenta! Piticii nu se prea dau in vant dupa biscuiti in ultima perioada, probabil ca din cauza temperaturilor ridicate, preferand fructele in locul lor.
In ciudat aspectului complicat, sunt extrem de usor de facut! Eu ii fac seara si ii coc dimineata. Pregatirea lor dureaza 10’, impartite in doua reprize a cate 5’. Pentru ca, intre cele doua reprize de pregatire, trebui sa stea 15’ la congelator.

Ingrediente:
Se pregatesc doua tipuri de aluat, unul dintre ele fiind dublat, in functie de culoarea pe care v-o doriti la exterior. Daca ii vreti albi pe exterior, dublati aluatul alb, daca ii vreti ciocolatosi, dublati aluatul cu carob. Varianta de mai jos este cu aluatul alb dublat.
Aluatul “alb” (de inmultit cu 2):
- 100 gr faina 650
- 50 gr unt rece
- 3 lg smantana lichida (smantana proaspata Laptaria cu caimac)
- 1 lg sirop/pasta curmale
- un varf de cutit vanilie pudra
Aluatul ciocolatos:
- 100 gr faina 650
- 50 gr unt rece
- 1 lg carob – 10 gr
- 1 lg “nutella” de casa, babyfriendly/ unt de alune de padure/ unt de arahide/unt de caju
- 1 lg sirop/pasta de curmale
- 1 lg smantana lichida rece Laptaria cu caimac
Cum am procedat:
- in cazul ambelor tipuri de aluat, se amestecat faina cu untul rece pana rezulta un aluat nisipos. Ulterior se adauga restul ingredientelor, atat in cazul aluatului alb, cat si in cazul aluatului cu carob si un unt de oleaginoase. Bilele de aluat (3 la numar, cel alb fiind dublat, da?) se invelesc in folie si se introduc la congelator 15’.
- dupa cele 15’, aluatul este suficient de tare pentru a fi intins si feliat😀. Grosimea aluatului intins va fi aproximativ egala cu cea a degetului mic. In momentul impartirii acestuia in felii, tineti cont ca latimea acestora sa fie identica cu grosimea aluatului, astfel incat la combinarea fasiilor sa obtineti niste patratele in sectiune, asemanatoare cu imaginea unei table de sah.
- doar o bila de aluat alb o si feliem dupa intinderea cu sucitorul, cealalta o lasam doar intinsa, pentru a inveli modelul de tabla de sah. Dupa felierea aluatului alb si a celui ciocolatos, incepem aranjarea feliilor in tabla de sah: o felie de aluat alb langa una ciocolatoasa, una alba, una ciocolatoasa. Trecem la “etaj”: peste felia alba de la “parter” asezam una ciocolatoasa iar peste cea ciocolatoasa, una alba. Continuam asa pana avem 4 straturi a cate 4 felii. Le strangem bine si le invelim in foaia de aluat alb, ramas tocmai pentru asa ceva
- odata invelita tabla de sah, o invitam fie in frigider (daca o pastram peste noapte), fie in congelator, daca dorim sa-i coacem in urmatoarea jumatate de ora.
- dupa scoaterea din frigider/congelator, aluatul va fi suficient de tare pentru a putea fi taiat perfect in felii de grosimea degetului mic (ca tot ma urmareste expresia😂).
- i-am asezat in tava si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/35-40’.
- ii puteti pastra in recipiente inchise, la racoare. Eu ii tin si o saptamana. Pe zi ce trece devin tot mai buni:)
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments