Supe și ciorbe

Ciorbă de fasole verde

octombrie 9, 2020

Zilele trecute la cabinet, una dintre micuțele mele paciente îmi spunea că ea este o „ciorbeață”, ei bine, mi-a luat ceva timp să îmi dau seama despre ce este vorba, dar pot să vă spun că și eu sunt tot ciorbeață. Îmi plac ciorbele, dar să fiu sinceră, nu refuz nici supa.

Ingrediente:
  • 500 g fasole păstăi (eu îi spun verde, deși de cele mai multe ori e galbenă)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă albă medie
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 țelină (țelina aceea românească, cât pumnul)
  • 1/2 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 rădăcină de păstârnac
  • 2 frunze de țelină
  • 300 ml suc de roșii
  • 2 linguri ulei (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • pătrunjel verde proaspăt
Cum am procedat:
  • am tăiat fasolea verde la lungimea dorită, ceapa solzișori, iar rădăcinoasele (morcov, țelină, păstârnac, pătrunjel) și ardeiul le-am tăiat cubulețe mici
  • am pus la înăbuși ceapa într-o lingură de ulei și 3 linguri de apă pentru 2 minute. Am adăugat ulterior rădăcinoasele, sucul de roșii, un pahar de apă și am lăsat la fiert pentru 10 minute. Ulterior am adăugat fasolea verde, ardeiul, frunzele de țelină și am continuat fierberea până când toate legumele au fost gătite. Adăugați cantitatea de apă dorită, în funcție de cât de lungită vă doriți ciorba.
  • în funcție de preferințe, puteți să îi mai dați o ușoară tentă de acru adăugând suc de lămâie sau oțet de mere (3+) – eu nu am considerat necesar, sucul de roșii fiind suficient în cazul meu
  • înainte de consum se adaugă cealaltă lingură de ulei

♥ Noi am servit împreună cu pătrunjel verde

♥ Opțional, se poate adăuga smântână, direct în farfurie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.