Copanele sau copănelele la mine-n casă sunt cunoscute drept piciorușe de pui. Indiferent de cum le spuneți voi, în rețeta de astăzi sunt super simple.
Ingrediente:
- copănele de pui (eu am avut 4 bucăți)
- condimente (eu am folosit sare și piper; pentru cei mici pitici folosiți numai ierburi aromatice – de exemplu adio sare)
- 1 morcov
- 1/2 de castravete
- câteva frunze de ceapă verde și orice amestec de verdeață preferați voi
- 1 lingură de ulei vegetal presat la rece (eu am avut de cânepă)
- 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
Cum am procedat:
- am crestat copănelele de pui din loc în loc până la os și le-am condimentat cu sare și piper
- am pus copănelele pe grilul încins pentru 30 de secunde pe fiecare parte și apoi le-am trecut într-o tavă și le-am gătit pentru 35 de minute la cuptor, la 175 de grade, fără ventilație, căldură sus-jos – veți vedea că devin ușor aurii. Dacă vă plac mai uscate/crocante le puteți lăsa mai mult timp la cuptor
- pentru salată am tăiat castravetele rondele, ceapă foarte fin și morcovul l-am făcut fâșii subțiri cu un econom. Le-am amestecat cu verdeața (eu am avut 5 tipuri de microplante), uleiul și sucul de lămâie și am lăsat 5 minute să se amestece gusturile
P.S.: Pielea nu se oferă spre consum deoarece nu este cea mai sănătoasă parte a puiuțului.
No Comments