Astăzi nu vă aduc nimic deosebit, dar vreau să vă povestesc puțin despre salatele de crudități.
Salatele de crudități, indiferent de anotimp, vin să completeze o masă principală.
Dacă ținem cont de denumire „salată de crudități”, ea va include strict ingrediente crude precum legume, fructe, nuci, semințe sau uleiurile lor. Avem astfel un preparat din 2 grupe de alimente, nutritive și delicioase.
Eu astăzi vă propun varianta clasică, de salată de roșii, castraveți, ceapă roșie, ulei de măsline și suc de lămâie. Partea bună a acestor salate este că nu avem ingrediente atent cântărite, fiind asezonate, în funcție de preferințe, cu ingrediente baby-prietenoase.
Încercați să îi obișnuiți pe cei mici cât mai devreme cu ele deoarece acestea conțin antioxidanți importanți, vitamine și minerale. În plus, asociate preparatelor gătite, vor duce la o creștere a ratei absorbției fierului și la o digestie mai ușoară.
No Comments