Ne plac pancakes, nu suntem diferiti de miliardele de locuitor ai planetei carora le plac pancakes-urile astea pufoase…daaaar, mereu e un “dar”, la mine lenea e mare cand e vorba de facut pancakes sau clatite. Grele, dom’le, grele! Asa ca…tananaaaaaa, pancakes la tava si la cuptor 😁😁!
Ingrediente:
- 5 oua
- 250 ml lapte migdale
- 85 gr unt topit
- 1 lgita pudra de vanilie
- 200 gr faina tip 650
- 160 gr faina de migdale (sau 650)
- 2 lg faina de cocos
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1 lgita turmeric
- cateva nuci pecan
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 200 gr si am pregatit o tava de copt; am folosit un vas de la tupperware cu dia 25 cm
- in vasul unui robot, am rasturnat ingredientele, mai putin nucile – caci e vorba despre pancakes puturoase pana la capat- si am omogenizat
- am turnat aluatul in vasul de copt, am adaugat nucile deasupra si am copt 25-27’, pana cand centrul devine solid – am facut testul scobitorii
- am servit cu sirop de curmale si fructe
*in fct de vasul ales, timpul de coacere poate varia: un vas mai mare, timpul scade, unul mai mic, creste, bineinteles.
Eu nu am folosit indulcitor pentru ca am servit cu sirop de curmale/gem fara zahar…dulce, dulce! 😁
Pofta buna!
2 Comments
Pot inlocui untul cu ulei de cocos sau unt topit de cocos? Daca da, cati ml trebuie sa folosesc? Multumesc mult!
Buna, daca ai mai inlocuit untul si in alte retete cu unt /ulei de cocos, poti. Aceeasi cantitate.