Cereale, pseudocereale și derivate

Paste bolognese

iulie 26, 2020


Despre paste numai de bine…desi multi cred ca nu sunt un aliment foarte nutritiv, alaturi de alte ingrediente, pastele pot deveni. In plus, exista multe alte tipuri de paste pe langa cele din grau dur: linte, naut, etc. Sa le incercati, sunt nemaipomenite! 😘

Ingrediente:

  • 250 gr carne de vita tocata (eu am tocat-o in casa)
  • 1 ceapa alba
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras
  • 5 lg suc de rosii fara sare
  • 1 lgita busuioc tocat
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 cana 250 ml cu paste (eu am folosit paste din naut)

Cum am procedat:

  • am pus in chopper ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras si le-am tocat
  • am pus legumele in tigaie impreuna cu uleiul si putina apa si le-am gatit pana cand au devenit moi, sub capac
  • am adaugat carnea si putina apa si am gatit aprox 15’, dupa care am adaugat sucul de rosii si busuiocul tocat si am gatit pana cand a scazut lichidul
  • intre timp, am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet, le-am scurs de apa in care au fiert si le-am clatit
  • am adaugat sosul peste paste si am omogenizat
  • am servit pastele calde cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.