Legume și leguminoase

Chiftele mãzãricoase cu ceapã verde si pãtrunjel

septembrie 15, 2020

Cine iubeste mazarea, manuta sus! Mai sus, putin! Ca nu prea va vad!🙈😀 Sunt convinsa ca e plin de manute in orizontul meu virtual mybabyfood-icesc, doar ca nu reusesc eu sa va cuprind prea bine cu privirea!😀

Ei bine, nu stiu cati iubitori de mazare avem p-aci, prin batatura, dar de chiftelute sigur avem! Asa ca, hai sa ne apucam de treaba!

Ingrediente:

  • 200 gr mazare fiarta
  • 2 oua mici
  • 50 gr cheddar
  • 80 gr faina de migdale
  • un fir ceapa verde – toooot!😀
  • 4-5 fire de patrunjel
  • un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • am turtit cu furculita ~ 3/4 din cantitatea de mazare, restul am lasat-o boabe – deh, pentru aspect si olecuta textura😀. Apoi, am adaugat restul ingredientelor si am amestecat cu furculita. Am obtinut o compozitie lipicioasa pe care am impartit-o in 8 bile, de marimea unor prune, pe care le-am aplatizat.
  • am copt chiftelele intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic, 3-4’ pe o parte. Le-am servit cu niste sos tzaziki!😋

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mariana septembrie 22, 2020 at 7:11 pm

    putem inlocui cheddar-ul cu cascaval?

    • Reply Simona octombrie 31, 2020 at 4:52 pm

      Da, se poate!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.