Vorbeste-i unui roman plecat departe despre papanasi, sarmale, ciorba de burta si mici. Lucruri dupa care tanjeste si pe care abia asteapta sa le guste la intoarcerea acasa. Amintiri frumoase despre mama care le gateste cu drag atunci cand copiii ii trec pragul casei. Offf, lacrimi!
Papanasii prajiti nu mai fac parte din meniul nostru de cand fetita a inceput diversificarea, in plus, papanasii la cuptor mi se par a fi mult mai pufosi si isi pastraza pufosenia mai multa vreme. Poate e chestie de gusturi, dar mie imi plac mai mult.
Ingrediente:
- 200 gr branza de vaci, scursa
- 2 oua
- 3 lg smantana sau iaurt grecesc
- 3 lg pline de gris
- 1 lgita nuci/migdale rasnite (hidratate in prealabil)
- 50 gr unt topit
- 1 lgita pudra de vanilie
- 1 lgita praf de copt
- pentru servit: gem fara zahar, iaurt/smantana/caju rasnit
Cum am procedat:
- am amestecat / mixat ingredientele in vasul robotului, dupa care, am turnat compozitia in formele de copt
- am copt papanasii timp de 45-50’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
- i-am lasat sa se raceasca putin inainte de a-i scoate din forme si i-am servit cu gem fara zahar si smantana si caju rasnit
De incercat si varianta in apratul de gauffre (+1 lg gris in aluat).
Pofta buna!
6 Comments
Bună! In ce fel de forme le-ai copt?
Multumesc!
Buna, o forma de gaufre tip bule, achizitionata de pe amazon, 16 euro. No name.
Merge oare să înlocuiesc branzica dulce cu ricotta?
Buna, da, merge.
Buna, Sorina!
Tu folosesti caldura sus-jos, ventilatie sau ce alte optiuni mai exista? :)))
Mersi! An Nou cu bine!
La papanasi, caldura jos. Cand folosestc grill, ventilatie sau caldura sus-jos, mentionez. 😘