Daaa, am facut-o si pe asta…era de multa vreme pe lista mea, dar niciodata nu m-am incumetat sa ii pregatesc…carnaciori vegetali. 😛 Suna bizar, dar stiti ca-s buni? Dar buni tare, o spune o mancatoare de carne :)))
Ingrediente:
- 250 gr naut fiert (eu am avut prefiert, in borcan, bio)
- 1 ceapa alba
- 1 ardei rosu
- 4 catei usturoi
- 1 lgita pasta de rosii fara sare (nu suc de rosii)
- 1 lg boia dulce
- 1 lg seminte de canepa
- condimente uscate dupa gust (cam 1/3 lgita din fiecare): rozmarin, cimbru, oregano
- o mana de caju rasnit
- 100 gr faina de ovaz sau faina de grau spelt in varianta cu gluten
- 100 gr drojdie inactiva
- 1 lg ulei de masline presat la rece
Cum am procedat:
- am pus in chopper ceapa, ardeiul, usturoiul si am pasat, dar nu am facut pasta
- am pus amestecul pe foc impreuna cu uleiul si putina apa si le-am gatit pana cand s-au inmuiat si gatit
- am adaugat condimentele si pasta de rosii si am lasat pe foc inca vreo 4-5′
- intre timp, am pasat nautul, dar la fel, nu foarte fin, nu pasta
- am amestecat legumele impreuna cu nautul si restul de ingrediente folosind o lingura
- cu mainile usor tapetate in faina, am format carnaciorii pe care i-am rulat in hartie de copt
- am strans hartia de copt la capete cu niste elastice si am introdus carnaciorii intr-o oala cu apa care fierbea, la foc mic
- am fiert carnaciorii aproximativ 20′, dupa care i-am scos si i-am lasat cateva minute sa se raceasca inainte de a-i desface din hartie
- am preincalzit cuptorul la 190 grade si am asezat carnaciorii in tava de cuptor, apoi i-am copt timp de 15′
- dupa ce i-am scos din cuptor, i-am uns cu ulei de masline presat la rece
- noi i-am servit cu o mancarica de mazare, dar merg foarte bine langa piureuri, salate, etc
Pofta buna!
*mazarea se aplatizeaza pentru copilasii micuti 🤗
No Comments