Baba ganoush/ghanouj/ mutabbal sau, pe scurt, salata de vinete orientala/arabeasca.
Aceasta reteta de salata de vinete este foarte populara in Israel, Liban, Egipt, Palestina, Iordania, Siria, dar acum, mai nou, a fost preluata si o regasiti cam peste tot. Ce e bun, e bun, circula si se adapteaza! 😁
Din lipsa de tahini, eu nu am folosit si nici nu l-am inlocuit in reteta. A iesit absolut delicioasa, racoritoare si hranitoare. Ne-am delectat cu ea la pranz de la mai mic la mai mare.
Ingrediente:
- 2 vinete mari coapte/fara coaja sau 3 mai mici
- 1/2 ceapa tocata fin
- 4-5 frunze de menta proaspata tocata marunt
- 2 catei de usturoi rasi
- sucul de la 1/2 lamaie BIO
- 2 lg patrunjel proaspat tocat
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 3 lg iaurt grecesc
- 1 rosie fara samburi tocata cuburi marunte
Cum am procedat:
- intr-un castron mai mare, am asezat toate ingredientele maruntite/tocate
- vinetele le-am tocat cu un tocator dintr-un material nemetalic pentru a evita oxidarea lor
- am amestecat cu o lingura de lemn totul pentru a omogeniza bine ingredientele
- am adaugat deasupra toppingul: ulei de masline presat la rece, rosii si masline tocate si seminte de canepa
- am servit cu niste painica prajita
Pofta buna!
No Comments