O sa ma iubiti pentru biscuitii astia…mai ales ca sunt #faralactate, #faraou si pot fi usor si #faragluten…
Ptiu, ptiu sa nu ma deochi…😁😁
Faimosi pe mai multe continente, eu i-am gustat prima data acum multi ani, undeva pe continentul Sud American, dar de origine sunt din SUA, desi australienii spun ca ar fi ai lor…nu mai conteaza…😀
Anzac sa fie!
I-am facut de mai multe ori, dar in varianta asta subtire sunt vis: crocanti la exterior, moi la interior…mai bine va las pe voi sa ii incercati. Pe deasupra, usor de pregatit si rapizi. V-am convins?
Ingrediente:
- 160 gr faina spelta (sau faina fara gluten: ovaz, etc)
- 100 gr fulgi de ovaz fini
- 70 gr fulgi de nuca de cocos
- 1/2 lgita bicarbonat de sodiu
- 140 gr ulei de cocos presat la rece (putin incalzit, moale) (puteti inlocui cu unt putin topit in varianta non-aplv)
- 3-4 lg apa calda (in fct de compozitie, sa poata fi modelata)
- 3 lg sirop de curmale (miere 1an+)
- cateva nuci maruntite
Cum am procedat:
- In bolul unui robot, am amestecat ingredientele, aluatul este unul moale, dar modelabil, nelipicios
- cu mainile usor umede, am format bile pe care le-am aplatizat, grosime 3-5mm
- am asezat biscuitii pe foaia de copt, in tava pregatita si i-am copt 20’ la 220 grade, cuptor preincalzit
- am scos tava din cuptor si i-am lasat cateva minute in tava sa se racoreasca, apoi i-am transferat pe un gratar sa se raceasca bine
Pofta buna!
No Comments