Kidscuiți

Digestivi – the best

iunie 7, 2020

Probabil ca, pe masura ce tot experimentezi, norocul reusitei creste si obtii preparate wow, intr-un timp mai scurt!😂 Scriu asta, referindu-ma la mine, nu la altii, sa ne intelegem🙈.

Asta, pentru ca nu degeaba va tot incurajez ca, daca pana si mie imi iese, nu are cum sa nu iasa nici celei mai putin experimentata mamica in ale bucatarelii! Asadar, nu va descurajati: gatind mereu, veti obtine preparate wow, sanatoase, gustoase si cu minimum de efort. Insa, pana atunci, va rog frumos sa folositi cantarul!😀

Rotunjorii de mai sus sunt asemeni digestivilor din comert! Aia plini de zahar, in cel mai fericit caz, pe langa alti crocobauri aditivo-tionali!🙈 Motiv pentru care, am hotarat ca e imperios necesar sa ii pregatesc in casa. Da, trebuie sa respecti reteta si sa stii cum e normal sa fie compozitia inainte de coacere, cum sa-i intinzi, cum sa-i desprinzi de pe hartia de copt astfel incat sa-i “scoti” perfect rotunzi, cum sa ai grija sa nu-i arzi ( pentru ca se ard usor, daca pleci “doar” sa uzi o floare😀)

Ingrediente:

  • 100 gr faina grau dur (merge si faina tip 650/550)
  • 70 gr fulgi de ovaz macinati
  • 80 gr unt (din frigider)
  • 1lg (sau 1 lg si jumatate) sirop curmale (miere)
  • un praf de vanilie
  • optional: scortisoara, fructe uscate

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu fulgii de ovaz proaspat rasniti si cu vanilia. Am adaugat untul (dat prin razatoare) si l-am incorporat cu varful degetelor in faina, rezultatul fiind un aluat nisipos. La sfarsit, am adaugat lingura de sirop sau pasta de curmale. Se poate adauga si o lingura si jumatate de indulcitor lichid. Acesta va ajuta la adunarea compozitiei intr-o bila compacta. Daca peretii vasului nu raman curati in urma adaugarii îndulcitorului lichid și mai raman firimituri de aluat nisipos, adaugati o lingura de apa rece.
  • am invelit aluatul in folie si l-am invitat in frigider, 15’. Apoi, l-am asezat pe o hartie de copt presarata cu putina faina si l-am intins cu un sucitor. Voi hotarati cat de gros. Noua ne plac mai subtiri, insa puteti sa-i lasati si mai grosi. I-am decupat cu o forma rotunda si i-am transferat in tava de copt. Atentie la cum ii desprindeti dupa ce ii decupati! Eu ii desprind cu ajutorul unui cutit cu varful rotund, tocmai pentru a le menține forma perfect rotunda. Scriu asta, deoarece aluatul cu unt, daca este manipulat mai mult, se inmoaie. Iar daca incercati sa-i desprindeti cu “mainile goale”, riscati sa le stricati forma.
  • odata asezati in tava de copt, i-am invitat in congelator, pe o tava acoperita cu folie. Ei bine, daca doriti sa-i papati in urmatoarea jumatate de ora, ii lasati 15’ in congelator, apoi in introduceti direct in cuptorul preincalzit. Daca nu, ii puteti pastra mai mult timp congelati (odata intariti, ii transferati de pe tava de copt in pungute închise ermetic sau cutii pentru congelator, gen Tupperware).
  • coacerea se face direct din congelator in cuptorul preincalzit la 180*, aproximativ 15’. Daca observati ca se rumenesc usor, inainte de a se implini cele 15’ si sunt tari la atingere, ii scoateti.
  • Stiti, presimt ca vor deveni si preferatii vostri!🙈 Si nu prea ma insel, de obicei! Doar sunt berbec!😂

Sa avem copilași sănătoși!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Iuliana iunie 23, 2020 at 11:13 am

    Adooor rețeta aceasta!!! Mulțumim!

  • Reply Andreea aprilie 28, 2022 at 8:34 am

    Oare merge și cu unt de post, gen rawckers?

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.