Kidscuiți

Biscuiți covrigoși în două culori

iunie 3, 2020

Reinceperea cresei a insemnat si reinceperea serialului numit biscuiti, biscuitei, cookies, crackersi sau cum mai vrem noi sa le spunem…Biscuitii acestia in doua culori i-am descoperit pe site-ul unei doamne care mereu mi-a placut cum gateste, Laura Sava.

Mi-a placut cum arata, i-am adaptat pentru fetita mea, ce a iesit ne-a placut tuturor, iar domnisoara, personajul principal din povestea vietii mele, a fost cea mai incantata.

Ingrediente:

  • 200 gr faina tip 650
  • 50 gr faina de migdale
  • 1 lingurita praf de copt BIO
  • 125 gr unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri miere BIO certificate (1 an+)
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingura lapte

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat fainurile cu praful de copt si vanilia
  • am adaugat untul, oul si mierea si am framantat aluatul pana ingredientele s-au omogenizat
  • am impartit aluatul in doua parti egale, una a ramas alba, iar pe cea de a doua am amestecat-o cu roscova si lingura de lapte pana cand am integrat culoarea roscovei
  • am infasurat ambele aluaturi in folie si am lasat la rece, in frigider, timp de 60′
  • dupa, am impartit fiecare bucata de aluat in bilute aproximativ egale (cam 12-14), dupa care le-am facut rulouri de cca. 10-12cm
  • am impletit cate doua fire, unul alb si unul negru, si am unit capetele asemenea unui covrigel
  • am asezat covrigo-biscuitii in tava pregatita si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 13-15′ (in functie de cuptor)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.