Reinceperea cresei a insemnat si reinceperea serialului numit biscuiti, biscuitei, cookies, crackersi sau cum mai vrem noi sa le spunem…Biscuitii acestia in doua culori i-am descoperit pe site-ul unei doamne care mereu mi-a placut cum gateste, Laura Sava.
Mi-a placut cum arata, i-am adaptat pentru fetita mea, ce a iesit ne-a placut tuturor, iar domnisoara, personajul principal din povestea vietii mele, a fost cea mai incantata.
Ingrediente:
- 200 gr faina tip 650
- 50 gr faina de migdale
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 125 gr unt moale
- 1 ou
- 2 linguri miere BIO certificate (1 an+)
- 1 lingura pudra de roscove
- 1 lingura lapte
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat fainurile cu praful de copt si vanilia
- am adaugat untul, oul si mierea si am framantat aluatul pana ingredientele s-au omogenizat
- am impartit aluatul in doua parti egale, una a ramas alba, iar pe cea de a doua am amestecat-o cu roscova si lingura de lapte pana cand am integrat culoarea roscovei
- am infasurat ambele aluaturi in folie si am lasat la rece, in frigider, timp de 60′
- dupa, am impartit fiecare bucata de aluat in bilute aproximativ egale (cam 12-14), dupa care le-am facut rulouri de cca. 10-12cm
- am impletit cate doua fire, unul alb si unul negru, si am unit capetele asemenea unui covrigel
- am asezat covrigo-biscuitii in tava pregatita si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 13-15′ (in functie de cuptor)
Pofta buna!
No Comments