Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Pască zebră, fără aluat

aprilie 13, 2020

Copil fiind, imi amintesc ca scobeam pasca mamei pentru a manca doar branza. Mi-a placut mereu compozitia aceea de branza, asa ca, anul acesta m-am gandit la o varianta de pasca fara aluat. Doar branza cremoasa si fina care sa ne satisfaca pe toti.
Reteta e o combinatie de alte cateva retete incercate, de pe internet.

Pasca fara aluat e mult mai usor de pregatit, nu are timp de dospire, seamana cu un cheesecake, e cremoasa, nici gand sa nu va placa. ❤️

Ingrediente:

  • 250 gr branza de vaci bine scursa sau ricotta
  • 2 oua separate (galbenusul de albus)
  • 35 gr unt topit si racit
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 lingura rasa pudra de roscove
  • 2 linguri rase gris
  • 1 lingura miere BIO certificata (1 an +)
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie

Cum am procedat:

  • prima data, am amestecat galbenusurile cu branza, untul, mierea, coaja de portocala, vanilia si grisul, omogenizand
  • am impartit compozitia in doua parti egale
  • o parte, am amestecat-o cu lingura de faina, iar cealalta parte cu pudra de roscove
  • separat, am mixat albusurile spuma tare si am impartit in doua parti egale intre cele doua compozitii (alba si neagra), omogenizand usor, cu o spatula, de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din albusuri
  • pentru asamblat, am folosit o forma mica, rotunda, pe care am tapetat-o cu o forma de copt, apoi, cu o lingura, am asezat aluatul, alternand culorile: o lingura aluat alb, una din aluatul negru, etc, pana cand am terminat compozitiile
  • am copt pascuta in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 60’ sau pana cand trece testul scobitorii

Puteti servi pascuta alaturi de putin gem fara zahar, inghetata, sos de fructe.
Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marina aprilie 16, 2020 at 8:42 am

    Cu ce pot inlocui grisul?

  • Reply Anca aprilie 25, 2020 at 3:28 pm

    Ce grosime a avut pasca? Cati cm/degete de aluat ai pus in tava?
    Ma gandesc ca timpul de coacere e influentat de acest aspect.
    Merci!

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.