Despre conopida numai de bine. Am consumat-o in toate formele: supe, la cuptor, in tocanite, chiftelute. Am norocul sa fiu mama unui copil caruia ii place conopida, mai ales ca seamana cu brocoli pe care il adora.
Supa aceasta a fost un succes, nu doar la copil, dar si in cazul adultilor, servita la cina, Ce sa spun, ne-a placut si sigur o vom mai face.
Ingrediente:
- 500 ml supa de pui/legume/apa
- 90 gr rosii fara coaja, taiate in 4
- 90 gr ardei gras rosu tocat
- 50 gr cheddar
- 50 ml lapte integral / vegetal
- 2 linguri smantana 10% grasime
- 450 gr conopida buchetele mici
- 1 catel usturoi
- fulgi de migdale pentru servit
- patrunjel pentru servit
Cum am procedat:
- am pus toate legumele in supa (sau apa) sa fiarba si am lasat pe foc pana cand acestea sunt fierte, moi, aproximativ 25′
- dupa, am adaugat usturoiul si branza rase si laptele si am lasat pe foc pana cand branza se topeste
- dupa ce am oprit aragazul, am adaugat smantana si am omogenizat
- am folosit blenderul pentru a pulsa de cateva, astfel incat am obtinut o supa groasa, dar nu crema
- am servit cu fulgi de migdale si patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments