Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă de conopidă cu cheddar și roșii

martie 10, 2020

Despre conopida numai de bine. Am consumat-o in toate formele: supe, la cuptor, in tocanite, chiftelute. Am norocul sa fiu mama unui copil caruia ii place conopida, mai ales ca seamana cu brocoli pe care il adora.

Supa aceasta a fost un succes, nu doar la copil, dar si in cazul adultilor, servita la cina, Ce sa spun, ne-a placut si sigur o vom mai face.

Ingrediente:

  • 500 ml supa de pui/legume/apa
  • 90 gr rosii fara coaja, taiate in 4
  • 90 gr ardei gras rosu tocat
  • 50 gr cheddar
  • 50 ml lapte integral / vegetal
  • 2 linguri smantana 10% grasime
  • 450 gr conopida buchetele mici
  • 1 catel usturoi
  • fulgi de migdale pentru servit
  • patrunjel pentru servit

Cum am procedat:

  • am pus toate legumele in supa (sau apa) sa fiarba si am lasat pe foc pana cand acestea sunt fierte, moi, aproximativ 25′
  • dupa, am adaugat usturoiul si branza rase si laptele si am lasat pe foc pana cand branza se topeste
  • dupa ce am oprit aragazul, am adaugat smantana si am omogenizat
  • am folosit blenderul pentru a pulsa de cateva, astfel incat am obtinut o supa groasa, dar nu crema
  • am servit cu fulgi de migdale si patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.