Îmi fac și eu curaj să vă prezint o primă rețetă de-a mea aici pe blog. De obicei, eu sunt responsabilă cu valsul pe taste în articole teoretice despre nutriție, însă astăzi m-am decis să îi fac concurență Simonei și să vă dau și eu o idee de acel ceva ce se gătește rapid și are un gust cu mult peste măsura ingredientelor.
Deci astăzi, facem supă cremă de morcovi!
Ingredientele super minunatei mele supe sunt:
- 4 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 cartof mediu
- 1/4 de țelină
- 1 ceapa albă mare (pe cuvânt, era o ceapă chiar mare!!)
- busuioc, oregano
- 2 Lg smântână
Procesul tehnologic este și mai simplu decât lista de ingrediente:
- am curățat și spălat riguros toate legumele, apoi le-am tăiat grosier
- am aruncat într-o cratiță, morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa și le-am lăsat să danseze în 1,5 l apă
- după 10 minute am adăugat și cartoful, el fierbând mai repede decât restul legumelor
- odată cu întârziatul supei, cartoful, am adăugat și puțin busuioc uscat și foarte puțin oregano
- le-am lăsat să fiarbă până când au fost toate legumele fierte și ulterior le-am luat de pe foc
- le-am lăsat puțin la răcit, apoi am mixat bine cu un blender legumele, adăugând treptat și o parte din apa în care au fiert. Adăugați apă până când ajungeți la textura dorită.
- la final, adăugați smântâna și amestecați riguros
- noi am servit supa alături de câteva semințe decorticate de cânepă.
pentru piticii cu alergie la proteina laptelui de vacă renunțați la smântână și adăugați puțin ulei vegetal, presat la rece
pentru adulți puteți adăuga cu succes puțină sare de mare
supa merge însoțită de niște crutoane aromate din pâine integrală. Eu le-am omis deoarece mi-a făcut plăcere să o savurez ca atare
No Comments