Din rubrica, pentru mine deja consacrata, ce mai mancam spre si dinspre cresa sau serviciu, gustari sau chiar cina alaturi de o salata, prea-minunatii scones cu dovlecel (zuchinni) si branza cheddar.
Ce imi place la dumnealor este ca se fac usor, rapid, greu sa nu ii reusesti…deci se incadreaza la rubrica de #paparapid, fara doar si poate.
Ingrediente:
- 300 gr faina din grau spelt 630
- 10 gr praf de copt BIO
- 0.5 lingurita bicarbonat
- 110 gr unt rece taiat cuburi
- 1 ou mare
- 120 gr smantana
- 100 gr dovlecel ras si scurs bine
- 90 gr branza cheddar rasa
- 20 branza cheddar pentru topping (optional)
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 200 grade si am pregatit o tava de copt
- intr-un bol, am amestecat ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat si untul, obtinand un aluat nisipos
- intr-un alt bol, am amestecat oul, smantana, dovlecelul si branza
- am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am omogenizat
- am obtinut un aluat moale, putin lipicios pe care l-am asezat pe foaia de copt
- dupa, l-am intins cu mainile in forma de cerc, cu o grosime de 2 cm
- am taiat cercul in 8 triunghiuri egale (prima data in jumatate, fiecare jumatate in alta jumatate, pana am obtinut cele 8 triunghiuri) peste care am ras branza pentru topping
- am copt biscuitii scones 22-24’, pana devin aurii
Pofta buna!
No Comments