Patiserie

Cornuri cu dovleac umplute cu gem de caise și nuci

februarie 19, 2020

Preferinta mea pentru aluaturile cu dovleac o cunoasteti deja🙈. Se datoreaza aspectului si consistentei pufoase pe care “dumnealui” o confera preparatului final. Iar combinatia cu gemul de caise e una extrem de reusita. Promit:)

Ingrediente:

  • 300 gr faina 650
  • 50 gr unt
  • 50 gr dovleac copt
  • 80 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata bio
  • 1 albus (galbenusul il pastram pentru uns)
  • o lingurita miere
  • vanilie pulbere (Sonnentor)

Mai avem nevoie de un cubulet de unt moale, lasat la temperatura camerei, pentru uns foile.

Umplutura o stabiliti voi, in functie de preferinte. Eu am mers pe o dulceata facuta in casa, din caise, nuci si curmale. Alte variante pe care am mai mers sunt silvoita si budinca de “ciocolata”, pe care puteti sa o preparati dupa reteta de aici, diferenta consta in mai mult amidon adaugat (o lingurita in plus, pentru a obtine o budinca mai inchegata, care sa nu curga din corn).

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu drojdia si vanilia. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele, mierea si dovleacul. Astfel, caldura de la unt se transfera si in laptele amestecat cu dovleac si vom avea o compozitie calduta, numa’ buna de adaugat peste faina cu drojdie. Dupa acest pas, am adaugat albusul si am amestecat pana am obtinut o coca de aluat moale, nelipicioasa. Am framantat aluatul 2-3’ si-l l-am lasat apoi la dospit 1/2h.
  • dupa ce isi mareste considerabil volumul, l-am impartit in 6-8 bilute, pe care le-am intins apoi cu ajutorul unui sucitor. Le-am uns cu untul moale lasat deoparte la temperatura camerei si am suprapus foile.
  • cu podul palmei am apasat turnuletul de foi unse cu unt, dupa care am intins aluatul, cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie de ~ 1 cm, grosime. Am impartit foaia in 8 triunghiuri, am asezat umplutura aleasa pe fiecare triunghi si am rulat. Obtinem niste cornuri frumusele pe care le ungem cu galbenusul ramas, peste care adaugam 1-2 lg de lapte. Le invitam in cuptorul preincalzit la 180*/30’.

📌 Budinca de ciocolata este si ea o optiune de umplutura pentru cornuletele cu dovleac

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.