Copilul vrea biscuiti, cei pregatiti in weekend s-au terminat, avem mere, nuci aduse de mama, facem fursecuri pufoase cu mere, nuci si cantec. Daa, cu cantec, caci, altfel, nu se poate!
Ingrediente:
- 400 gr faina
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 0.5 lingurita bicarbonat
- 1 lingura pudra de roscove
- 6 curmale facute piure
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 1.5 lingurita scortisoara Ceylon
- 70 gr nuci hidratate/maruntite
- 240 ml lapte de cocos (alt lapte)
- 110 gr margarina Alsan (sau unt)
- 2 mere mici curatate/fara coaja tocate cubulete mici
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, vanilia, pudra de roscove si nucile
- am adaugat laptele, curmalele si margarina si am omogenizat cu o paleta; puteti folosi si un robot
- la final, am incorporat merele; pentru a incorpora merele, va recomand sa folositi paleta, pentru a nu le strivi
- am obtinut un aluat tip coca, dar mai moale, dens si lipicios
- e momentul in care am preincalzit cuptorul la 200 grade si am pregatit tava de copt
- cu o cupa de inghetata, am format fursecurile pe care le-am asezat in tava de copt; ca si grosime, apreciez sa fi avut 3 cm
- am copt fursecurile aproximativ 20’-22’, dupa care le-am lasat 5’ in cuptor cu usa intredeschisa, apoi le-am scos si asezat pe un gratar sa se raceasca
- optional, am asezat cate o afina in centru, pentru ca afinele ramasesera uitate de noi toti in frigider
Din aceasta cantitate, am obtinut 20 fursecuri mari, puteti injumatati cantitatea pentru mai putine.
Pofta buna!
4 Comments
Pot folosi sirop de artar sau miere in loc de curmale?😁
Buna, da.
Cat timp se hidrateaza nucile?
Buna, le hidratez 1-2h, apoi le usuc in tigaie.