Kidscuiți

Cookies cu măr și nuci

februarie 14, 2020

Copilul vrea biscuiti, cei pregatiti in weekend s-au terminat, avem mere, nuci aduse de mama, facem fursecuri pufoase cu mere, nuci si cantec. Daa, cu cantec, caci, altfel, nu se poate!

Ingrediente:

  • 400 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt BIO
  • 0.5 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 6 curmale facute piure
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 1.5 lingurita scortisoara Ceylon
  • 70 gr nuci hidratate/maruntite
  • 240 ml lapte de cocos (alt lapte)
  • 110 gr margarina Alsan (sau unt)
  • 2 mere mici curatate/fara coaja tocate cubulete mici

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, vanilia, pudra de roscove si nucile
  • am adaugat laptele, curmalele si margarina si am omogenizat cu o paleta; puteti folosi si un robot
  • la final, am incorporat merele; pentru a incorpora merele, va recomand sa folositi paleta, pentru a nu le strivi
  • am obtinut un aluat tip coca, dar mai moale, dens si lipicios
  • e momentul in care am preincalzit cuptorul la 200 grade si am pregatit tava de copt
  • cu o cupa de inghetata, am format fursecurile pe care le-am asezat in tava de copt; ca si grosime, apreciez sa fi avut 3 cm
  • am copt fursecurile aproximativ 20’-22’, dupa care le-am lasat 5’ in cuptor cu usa intredeschisa, apoi le-am scos si asezat pe un gratar sa se raceasca
  • optional, am asezat cate o afina in centru, pentru ca afinele ramasesera uitate de noi toti in frigider

Din aceasta cantitate, am obtinut 20 fursecuri mari, puteti injumatati cantitatea pentru mai putine.
Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Oana Georgiana septembrie 17, 2020 at 9:27 am

    Pot folosi sirop de artar sau miere in loc de curmale?😁

    • Reply Sorina septembrie 19, 2020 at 5:00 am

      Buna, da.

  • Reply flavia septembrie 28, 2020 at 10:00 am

    Cat timp se hidrateaza nucile?

    • Reply Sorina septembrie 28, 2020 at 3:00 pm

      Buna, le hidratez 1-2h, apoi le usuc in tigaie.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.