O noua saptamana, o noua provocare! Mamicile de pe grup au ales ca, in intervalul 20-26 ianuarie, vor acorda o atentie deosebita preparatelor rapide (#paparapid). Adica, acelor preparate care nu necesita mai mult de 15’ pregatire, exceptand timpul de coacere – care nu necesita implicarea noastra. Astfel incat, acest interval “nu se pune” – intrucat putem face orice altceva: lego, puzzle, sa citim, sa pictam pereti, sa ne alergam pruncasii😀, fiecare ce doreste.
Nu m-am putut abtine sa nu plusez putin🙈, daca tot suntem o super comunitate de mamici. Asa ca, aceeasi saptamana va fi impartita cu preparatele #faraou, menite sa dea idei mamicilor care au copilasi cu alergie/intoleranta la ou.
Cum nu m-am putut hotari pe care din cele doua variante sa merg, ambele sa fie! In acelasi preparat.
Ingrediente (tavita L=18 cm, l=8 cm, h=7 cm)
- 150 gr faina spelta integrala Dr Avraham*
- 140 ml lapte batut**
- 60 ml ulei de cocos presat la rece (sau orice ulei vegetal cu gust neutru preferati). Uleiul de cocos se va folosi in stare lichida (puteti sa-l incalziti pentru a-si schimba starea, din solida in lichida)
- 1 lingura seminte mac
- 1 lg miere certificata (1+) sau pasta curmale
- o lingurita coaja rasa de lamaie bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
- 1/2 lingurita praf de copt bio
*Am specificat tipul de faina folosit, intrucat personal imi place foarte mult si o folosesc frecvent. Al doilea motiv pentru care l-am mentionat este faptul ca, inlocuirea cu un alt tip de faina, in aceeasi cantitate, a dus in cazul altor retete in care am folosit-o, la alt rezultat decat cel obtinut de mine (ma refer la textura preparatului). O gasiti in Carrefour, raionul bio
**Scoateti laptele batut din frigider cu o jumatate de ora inainte. Daca este foarte rece, riscati sa vi se solidifice uleiul de cocos. Recomandarea este strict pentru situatia in care folositi ulei de cocos.
Cum am procedat:
- intr-un bol am amestecat ingredientele lichide: laptele batut, uleiul si mierea. Am adaugat praful de copt bio. Apoi, faina amestecata cu macul si coaja de lamaie.
- am turnat compozitia intr-o tavita, pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/35-40’ (pana trece testul scobitorii)
- checul se lasa la racit. Noi l-am servit cu o crema din branza (3 lg de mascarpone amestecate cu o lingurita miere)
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments