Diminetile noastre spre si dinspre cresa sunt presarate cu multe ispite, isptite dulci, de cele mai multe ori. De aceea, prefer sa ii pregatesc biscuitii in casa, mai ales ca stie ce inseamna biscuiti, e la varsta la care cere si stie exact ce anume cere, dar mai ales vede in jurul ei.
Ingrediente:
- 250 gr faina tip 650
- 1 ou mare
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 120 gr unt de caju (sau alt unt de nuci/oleaginoase)
- 1 lingurita coaja de portocala BIO
- 2 linguri sirop de curmale (sau miere 1 an+)
Cum am procedat:
- prima data, am mixat unturile cu oul si siropul de curmale pana am obtinut o crema pufoasa
- am adaugat faina si coaja de portocala si am framantat un aluat nisipos pe care l-am strans intr-o bila
- am infasurat bila intr-o folie si am lasat-o la rece aproximativ 1h
- dupa 1h, am asezat aluatul intre doua foi de copt si, cu un sucitor, am intins foaia la o grosime de aproximativ 0.5 cm
- am decupat biscuitii si i-am asezat in tava, dupa care i-am copt in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru aproximativ 10-12’ sau pana cand devin aurii pe margini
- ii pastram in cutie metalica, etans, in loc uscat si racoros
Pofta buna!
2 Comments
Untul de caju este facut din nucile caju hidratate? Daca da cum l-ai facut ca mie nu mi-a iesit 😥.
Buna, untul de caju l-am cumparat.
Ca sa iasa un unt fin, cremos, ai nevoie de un robot foarte puternic.