Cereale, pseudocereale și derivate

Paste napoletane, sos de roșii aromat

ianuarie 16, 2020

Le plac celor mici pastele? Nuuu, nu putin, cum ar spune fetita mea. Ca sa traduc eu ce spune ea: as manca paste la mic dejun, pranz si cina, plus gustari.

Cum pastele sunt marea ei preferinta culinara, incerc sa i le ofer in combinatii cat mai diverse, schimband sosurile, legumele, in variante dulci sau “sarate”, paste cu gluten sau fara, importanta e forma de pasta. Forma e cheia succesului! 😁

Pastele acestea sunt din categoria celor cu ingrediente simple, putine, iar sosul e cel care ne-a facut si pe noi adultii sa mai cerem o portie.😁

Ingrediente:

  • 100 gr ceapa
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 graunti de usturoi
  • 40 ml ulei masline extravirgin
  • 700 gr rosii fara coaja
  • 200 gr paste din naut
  • fulgi de drojdie inactiva pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si am ras usturoiul si le-am pus impreuna cu o lingura de apa sa se inabuse in tigaie, amestecand continuu
  • dupa 5′, am adaugat frunzele de busuioc tocate, uleiul si rosiile maruntite si am acoperit cu in capac, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi
  • am lasat tigaia pe foc mic pana cand sosul de rosii scade si se ingroasa suficient de mult incat, atunci cand trecem cu lingura prin el, sa ramana urma lingurii, aproximativ 30′
  • intre timp, am fiert pastele pe care le-am servit cu acest sos minunat si fulgii de drojdie inactiva

Eu am pregatit o portie mai mare de sos, pentru aproximativ 5 portii de paste, astfel ca, in caz de urgenta, cerere stringenta de paste, am sosul deja pregatit. Poate fi pastrat la rece cam 3-5 zile, in borcan etans, sau poate fi congelat.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.