A venit sezonul legumelor și iau naștere mai multe tipuri de preparate aromate. Astăzi am o porție de paste cu roșii și ceapă verde, asezonate cu un ulei și mult pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 4 pumni de paste făinoase – eu am folosit paste din grâu dur, fără ou; totuși, se pot utiliza pastele dorite, inclusiv variante fără gluten
- 3 roșii mari
- frunzele de la 3 cepe verzi
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei vegetal presat la rece – eu am folosit de nucă dar se pot utiliza variantele dorite/tolerate
- busuioc proaspăt sau uscat
- pătrunjel verde
- pentru servit: fulgi de drojdie inactivă
- opțional: sare și boia de ardei dulce
! Eu am preparat 3 porții
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- am tăiat ceapa și pătrunjelul fin la cuțit, roșiile le-am tăiat cubulețe, usturoiul l-am tăiat felii
- am înăbușit ceapa în o lingură de ulei și o lingură de apă pentru 2 minute
- am adăugat roșiile, usturoiul și busuiocul peste ceapă și am gătit pentru câteva minute la foc mic (cât să se evapore puțin din lichid și roșiile să devină mai moi)
- după câteva minute am adăugat în tigaie pastele fierte și am mai gătit pentru 3 minute
- după stingerea focului am mai adăugat diferența de ulei rămasă și pătrunjelul verde
- noi am servit cu fulgi de drojdie inactivă
No Comments