Fursecurile acestea le stiu din magazin, fragede, cu umplutura din gem de smochine…vai, delicioase! Dar, oare, de ce nu le-as face si in casa? Se pot face, si inca ce rapid si ce usor!
Despre dansele, numai de bine, cand e vorba despre gust, dar varianta din magazin…mmmm, e nevoie de ceva cunostinte de chimie pentru a o descifra. Dar gustul, repet, gustul, ramane bine intiparit in memoria papilelor gustative!
Si daca dimnisoara doarme, zic sa incerc experimentul. Si rezultatul a fost minunat!
Ingrediente:
- 250 gr smochine uscate
- 50 gr nuci hidratate
- 200 gr faina tip 650
- 80 gr unt (margarina Alsan pentru copilasii cu aplv)
- 1 ou
- 0.5 lingurita praf de copt
Cum am procedat:
- prima data am maruntit nucile si smochinele intr-un chopper pana cand am obtinut o pasta
- intr-un bol, am amestecat faina cu untul ras, oul, praful de copt si am framantat un aluat omogen, nelipicios
- e momentul in care am preincalzit cuptorul la 180 grade si am pregatit tava de copt
- am intins aluatul pe blatul usor infainat, sub forma unui patrat cu laturile de 30cm pe care l-am taiat de la jumatate in doua parti egale

- am asezat pe o latura jumatate din amestecul de smochine si nuci si l-am “infasat“ frumusel
- cu un cutit bine ascutit, am taiat felii de 4-5 cm pe care le-am aplatizat cu o furculita si, apoi asezat in tava de copt
- am procedat la fel si cu cea de-a doua parte din aluat

- am copt fursecurile 18’, fara ventilatie, dupa care le-am lasat sa se raceasca pe un gratar
*puteti inlocui smochinele cu alte fructe uscate
Pofta buna!
No Comments