Kidscuiți

Figolu, fursecuri fragede cu umplutură de smochine

ianuarie 11, 2020

Fursecurile acestea le stiu din magazin, fragede, cu umplutura din gem de smochine…vai, delicioase! Dar, oare, de ce nu le-as face si in casa? Se pot face, si inca ce rapid si ce usor!

Despre dansele, numai de bine, cand e vorba despre gust, dar varianta din magazin…mmmm, e nevoie de ceva cunostinte de chimie pentru a o descifra. Dar gustul, repet, gustul, ramane bine intiparit in memoria papilelor gustative!
Si daca dimnisoara doarme, zic sa incerc experimentul. Si rezultatul a fost minunat!

Ingrediente:

  • 250 gr smochine uscate
  • 50 gr nuci hidratate
  • 200 gr faina tip 650
  • 80 gr unt (margarina Alsan pentru copilasii cu aplv)
  • 1 ou
  • 0.5 lingurita praf de copt

Cum am procedat:

  • prima data am maruntit nucile si smochinele intr-un chopper pana cand am obtinut o pasta
  • intr-un bol, am amestecat faina cu untul ras, oul, praful de copt si am framantat un aluat omogen, nelipicios
  • e momentul in care am preincalzit cuptorul la 180 grade si am pregatit tava de copt
  • am intins aluatul pe blatul usor infainat, sub forma unui patrat cu laturile de 30cm pe care l-am taiat de la jumatate in doua parti egale
  • am asezat pe o latura jumatate din amestecul de smochine si nuci si l-am “infasat“ frumusel
  • cu un cutit bine ascutit, am taiat felii de 4-5 cm pe care le-am aplatizat cu o furculita si, apoi asezat in tava de copt
  • am procedat la fel si cu cea de-a doua parte din aluat
  • am copt fursecurile 18’, fara ventilatie, dupa care le-am lasat sa se raceasca pe un gratar

*puteti inlocui smochinele cu alte fructe uscate

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.