Gand la gand cu bucurie, mi-a iesit silvoita asta in drum. Parca ma ruga sa nu o las nefolosita, parca tragea de mine sa desfac capacul si sa fac ceva cu ea! Nici gandurile mele nu erau departe, si eu o cautam pe ea. Si ne-am intalnit in aricioasa asta cu nuci.
Mi-a venit ideea dupa ce prietena mea mi-a spus de o prajitura cu gem a Laurei Sava, voiam ceva dulce-acrisor, cu nuci multe, asa ca, prima data, am pus nucile la hidratat. Apoi, mi-a aparut si silvoita in cale. Le-am lasat sa se imbratiseze in povestea de mai jos. 😁
Ingrediente
Blat:
- 150 gr fulgi de ovaz
- 65gr unt (margarina Alsan pentru copilasii cu aplv)
- 0.5 lingurita praf de copt BIO
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 100-125ml apa rece (in functie de compozitie)
Crema
- 200 gr nuci (alte nuci/oleaginoase, la alegere)
- 4-5 linguri silvoita fara zahar
- 100 gr unt (margarina Alsan pentru copasii cu aplv)
- 2 linguri apa
Cum am procedat:
- prima data, m-am ocupat de nuci pe care le-am pus 10’ in cuptor la 150 de grade
- dupa, am pus nucile in chopper si le-am maruntit, dar nu pana la textura de faina, dupa care le-am amestecat cu restul ingredientelor intr-un vas pe care l-am lasat deoparte pana cand am pregatit blatul
- pentru blat, prima data am maruntit fulgii in chopper, apoi am pus ingredientele intr-un alt bol si am framantat un aluat, moale, putin lipicios, dar modelabil; puteti omite maruntirea fulgilor, mai ales daca aveti unii fini
- cu mainile, am intins aluatul in forma de copt (15x15cm), deasupra am adaugat crema pe care am intins-o uniform
- am copt prajitura 30-35’, in cuptorul preincalzit la 175 de grade
- am feliat imediat ce am scos din cuptor, cu un cutit bine ascutit si am lasat prajitura sa se raceasca aproximativ 1h in tava; e destul de moale imediat scoasa din cuptor, dar apoi se intareste bine de tot si poate fi mancata cu manutele 😁; cred ca poate fi feliata si dupa racire, dar imi era teama sa nu se “sparga” blatul dupa ce se intareste
Pofta buna!
No Comments