Stiti biscuitii aceia speculoos, biscuiti spectaculosi sau spectaculari ii numesc eu, pe care ii primim, de obicei, langa cafea sau ceai in restaurante sau cafenele? Sunt preferatii mei. Se gasesc si de cumparat, bineinteles, dar sunt departe de a fi in vreun fel prietenosi cu cei mici. Si stiti care e lucrul cel mai bun? Nu sunt greu de pregatit, iar daca va plac aromele mai puternice, chiar daca nu ii stiti, va vor placea, cu siguranta!
Chef de biscuit, mama si copil acasa, activitate de facut impreuna, ingredientele perfecte pentru acesti biscuiti. Iar mirosul, mirosul e imbietor, de vacanta dupa Craciun, miroase a turta dulce, dar sunt speculoos. Vorbesc prea mult si nu spun nimic, asa-i? Imediat, va las mai jos ingredientele si pasii de urmat.
Ingrediente:
- 250 gr faina tip 650
- 150 gr unt moale (sau varianta margarinei Alsan pentru aplv)
- 2-3 linguri lapte vegetal sau animal integral (in functie de textura aluatului, eu am pus 3)
- 2 linguri piure de curmale
- 1/4 lingurita cardamon
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita ghimbir pudra
- 50 gr fistic crud rasnit, in prealabil hidratat
Cum am procedat:
- am amestecat toate ingredientele si am framantat, cu ajutorul unui robot (se poate framanta si fara robot, bineinteles), un aluat pe care l-am asezat pe o folie cu ajutorul careia l-am rulat sub forma unui sul; am lasat aluatul la rece aproximativ 2h
- dupa cele 2h de stat la frig, am scos aluatul din folie si l-am feliat, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, in felii cu o grosime nu mai mare de 5mm
- am asezat frumusel biscuiteii in tava de copt si i-am copt timp de 13′ in cuptorul preincalzit la 180 grade
Pofta buna si sper sa va placa!
No Comments