Copilaria mi-a fost marcata de celebrul pilaf, mama facea des, era delicios, fie in varianta “sarata”, fie in cea “dulce”.
Desi am amintiri placute cu si despre acest pilaf, nu gatesc des, mai ales dupa ce am citit despre posibila intoxicatie cu orez,a inceputul diversificarii. Gatim maxim de doua ori pe saptamana, in combinatii diferite, cu legume, pui sau in varianta “dulce” cu lapte, nuci, gem fara zahar.
Pentru cina, in lipsa de multe idei si timp, am ales acest orez, improvizand cu ce aveam in frigider la sfarsit de saptamana: cateva legume, niste branza cheddar.
Ingrediente:
- 1 cescuta de orez
- 1 morcov mic
- 3-4 buchetele de brocoli
- 1 ceapa esalot
- o bucatica de praz (2-3 cm)
- 2-3 ciupercute
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita de turmeric
- 30 gr cheddar ras
- 1 lingura ulei de masline presat la rece
- 1 lingurita parmezan din caju pentru servit (optional)
Cum am procedat:
- am spalat orezul in 2-3 ape si l-am pus intr-o tigaita la fiert
- intr-o alta tigaie, am pus toate legumele tocate la inabusit in apa si lingura de ulei
- dupa ce orezul da intr-un clocot, l-am luat de pe foc, clatit bine din nou si adaugat peste legumele aflate la inabusit
- am acoperit cu apa si am lasat sa se gateasca sub capac, amestecand din cand in cand
- Cand orezul e deja fiert (am gustat cateva boabe), am adaugat cheddarul si turmericul si am omogenizat
- am mai lasat pe foc totul doar cat s-a topit si omogenizat cheddarul
- am servit cu parmezan de caju
Sper sa va placa!
Pofta buna!
2 Comments
Buna seara! De la ce varsta ati introdus cheddarul?
Dupa 1 an, continut cat mai mic de sare, oferit ocazional si moderat.