Daca sunteti in cautarea unei retete de kidscuiti cu aroma de Craciun, fara ou si pretabili pentru copilasii cu alergie la proteinele din lapte, va invit sa incercati stelutele cu mar copt si scortisoara.
Ingrediente:
- 110 gr faina 650
- 50 gr faina integrala spelta
- 50 gr unt gras
- 90 gr piure de mar copt
- 30 gr nuci taiate marunt cu un cutit (de data acesta am folosit nuci de Macadamia)
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu putina lamaie/praf de copt bio
- 1/2 lingurita scortisoara
- optional: 1/2 lingurita miere/pasta de curmale. Optionalul merge pentru copilasii mai mari si ai lor parinti😋
Cum am procedat:
- am curatat doua mere si le-am incalzit 5 minute intr-o tigaie antiaderenta. Am adaugat scortisoara, le-am lasat la racit, apoi le-am facut piure (puteti sa le pasati cu furculita, in acest sens). Am cantarit 90 gr – cantitatea necesara pentru stelute. De restul va puteti bucura voi😋
- am amestecat cele doua tipuri de faina cu praful de copt. Am adaugat untul si l-am incorporat in faina pana am obtinut un aluat nisipos.
- am adaugat piureul de miere peste aluatul nisipos. Apoi nucile. Rezultatul va fi un aluat moale, nelipicios pe care il lasam 1/2 ora la frigider.
- intindem aluatul si-l decupam sub forma de stelute. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180*/15-20′. Daca nu coacem toate fursecurile in prima tura, restul aluatului il pastram la frigider pana la urmatoarea tura, altfel riscam sa devina prea elastic si mai greu de manevrat.
📌 In cazul copilasilor cu #aplv, untul animal si poate inlocui cu margarina vegetala bio Aslan, respectand cantitatile.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments