Dulcegării

Chec dovlecos cu măr și alune de pădure

iulie 26, 2018

Da, stiu – reteta s-ar potrivi muuult mai bine toamna, in plin sezon dovlecesc😀. Insaaa, am gasit un dovleac atat de gustos incat, nu m-am putut abtine🙈. Stiu ca suntem in plina vara si numai un cuptor incins mai lipseste. Dar cum imi cunosc mamicile mybabyfood-iste destul de bine, stiu ca oricum acestea vor incinge cuptoarele, cu sau fara pofta nebuna de checul meu😀. Sau, de a oferi ceva bun-bun, piticilor din dotare.

Ingrediente:

  • 80 gr faina 550
  • 140 gr amestec dovleac si mar (razuite), 1:1 sau cum preferati, ca si proportii
  • 50 gr nuci (alune am folosit eu – hidratate, rasnite)
  • 1-2 lg ulei de cocos (lichid)
  • 4 oua
  • optional: 2 curmale sau 1 lg miere certificata (1+)
  • scortisoara – 1/2 lingurita
  • 1 praf de vanilie pudra sau semintele unui baton de vanilie (am mai folosit si ulei de lamaie, excelent – Steenbergs organic)
  • optional: praf de copt bio (1/2 lingurita) sau bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie

Cum am procedat:

  • am razuit dovleacul si marul si le-am” incalzit” pret de 5-7′ intr-o tigaie antiaderenta – fara ulei, la foc mic. Marul va lasa din suc, astfel incat la finalul celor cateva minute, dovleacul se va inmuia usor. Am stins focul, am adaugat scortisoara, vanilia (si curmalele taiate marunt – daca alegeti sa le folositi) si am lasat amestecul la racit. Puteti pune amestecul intr-o strecuratoare, pentru a “scapa” de excesul de lichid, daca exista. La mine nu a fost cazul. Nu stoarceti in maini amestecul, pentru a scapa de sucul lasat – riscati sa puneti in blat un amestec mar:dovleac concentrat iar checul sa iasa umed.
  • intre timp, am pregatit „blatul”. Am batut albusurile spuma. Galbenusurile le-am mixat 2′, impreuna cu uleiul. Am amestecat usor galbenusurile cu spuma de albusuri, apoi am incorporat nucile rasnite si faina (amestecata cu praful de copt – daca il alegeti). La sfarsit, am incorporat si amestecul din dovleac si mar. Miscarile de incorporare vor fi usoare pentru a pastra „pufosenia” albusurilor.
  • am turnat compozitia intr-o tava patrata (25 cm), am „ornat-o” cu niste seminte si alune rasnite (strict pentru decor) si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/30′.
  • mirosul?🙈 Mirosul ca mirosul, dar sa „vedeti” gust!

Va imbratisez!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

Hai, si papaciosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.