Laptele de cocos este preparat frecvent de catre mamicile ale caror copilasi prezinta alergie la proteine din laptele de vaca. Da, merita introdus in alimentatia piticilor din dotare, chiar daca acestia nu au aplv. De ce? Pentru ca, este plin de minerale (inclusiv fier, daa fier😍), vitamine, contine acizi grasi saturati – benefici organismului, din mai multe puncte de vedere, si de ce nu – pentru ca are un gust extrem de bun, delicat:). Plus ca, la o adica, in asta si consta diversificarea, nu-i asa?Se introduce la fel ca orice aliment nou, in cantitati mici, urmarind reactiile – pentru a indeparta orice urma de indoiala in ceea ce priveste o posibila alergie.
Da, ideal ar fi sa-l facem din nuca de cocos. De fapt, varianta baby ar fi minunata. Insaaaa, cum in gradina romanilor nu cresc cocotieri, este destul de greu sa gasesti babycoconut ok. Am avut cateva incercari de a face lapte din nuci de cocos cumparate din supermarket, insaa pare-se ca “afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul”. Asa ca, eu zic pas acestei metode de obtinere a laptelui de cocos.
Prin urmare, am ales o varianta foarte buna, la indemana, cu care merg la sigur, fara emotia calitatii nucii sau efortul “manevrarii” acesteia🙈. Fulgii de cocos gras! De ce acestia? Pentru ca, prefer sa ma bucur totusi de nitcaiva proprietati oferite de cocos in laptele pe care-l prepar! Iar la sfarsit obtin fulgii de cocos “obisnuiti”, pe care pot sa-i folosesc mai departe.
Ingrediente:
- 100 gr fulgi
- 800 ml apa
Cum am procedat:
- am incalzit apa pana aproape de punctul de fierbere, moment in care am turnat-o peste vasul in care aveam pusi fulgii. Am acoperit vasul si am asteptat 15’. Ulterior, am mixat si am strecurat laptele.
- “laptele” obtinut l-am pus intr-o sticla cu gatul larg (deoarece deasupra se va aduna grasimea din fulgi, sub forma unui start solidificat).
- fulgii ramasi ii puteti lasa la uscat si sa-i folositi ulterior in diverse preparate
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
12 Comments
Salut, oare se poate face lapte si din faina de cocos sau trebuie neaparat fulgi? Am cumparat faina, din greseala 🙂
Nu as merge pe varianta asta, datorita faptului ca grasimea din fulgi este importanta, daca ne dorim un lapte nutritiv, de calitate. Iar in faina, nu avem cum sa controlam acest aspect.
Asadar, fulgii de cocos gras raman prima si cea mai buna optiune🤗
Care ar fi acesti fulgi de cocos grasi?cumparati de undeva anume?sau pur si simplu se pot lua si de la lidl de ex
Multumesc!!!
In magazinele naturiste personalul ar trebui sa stie care sunt acestia. De obicei se gasesc sub forma unor chipsuri. Intrebati eventual despre fulgi de cocos din care se poate face lapte. Ei ar trebui sa aiba grasimea in jur de 60%
Dar nu ne puteti spune exact ce fulgi de cocos gras ati cumparat dumneavoastra? Eventual sa ne specificati o firma? Multumesc
Chipsuri de cocos de la Pravalia Noastra am folosit
Buna, poti sa-mi zici cum usuc fulgii ramasi?
Multumesc frumos! Seara buna!
Iti bagi la cuptor pentru cateva minute, la o temperatura mica. Verifici sa fie uscati.
Bună Simona, in câte zile trebuie consumat laptele de cocos facut in casă? Mulţumesc
Diana, 3-4 zile!🤗
Buna ziua,
Mi-am facut curaj sa incerc si eu sa fac lapte de cocos. Ce inseamna „mixat”, va rog? Amestecat sau blendat?
Multumesc frumos!
Blenduit! Eu a folosit Nutribullet pentru prepararea lui.Cu drag!