Zilele trecute, stăteam și priveam 2 boluri pline cu cireșe, respectiv căpșuni. Nu știam ce să fac cu ele. Le-am învârtit pe toate părțile, le-am admirat, le-am povestit și ulterior, hop și ideea: facem baby-burețel !
Pentru baby-burețel aveți nevoie de:
- 3 ouă de găină
- 3 linguri mari, rase, de făină 650
- 1/2 linguriță praf de copt bio sau bicarbonat de sodiu stins
- 1 linguriță pastă de curmale sau miere (1+)
- 1 lingură plină de ulei
În plus, în funcție de fructele dorite mai aveți nevoie de:
- 10 căpșuni
- 20 de cireșe
Pentru sosul de căpșuni aveți nevoie de:
- 250 g căpșuni
- 1 lingură pastă de curmale sau miere (1+)
Cum am procedat:
- Am separat albușurile de gălbenușuri și am bătut albușurile spumă cu un mixer
- Separat, am amestecat cu un tel gălbenușurile de ou cu lingura de ulei (puteți folosi tot mixerul – este important să nu se taie, ci să aibă un aspect lejer de maioneză). Am adăugat în această combinație și pasta de curmale
- Într-un bol, am pus făina și praful de copt bio și le-am amestecat bine
- Luând înapoi albușurile bătute spumă, am început să încorporez treptat, puțin câte puțin, amestecul de gălbenușuri. În această fază amestecam doar cu o spatulă, pentru a păstra aerul din albușuri. Am obținut o spumă galbenă
- Peste această spumă galbenă, am încorporat treptat și făina, amestecând tot cu spatula, de jos în sus. Rămâne tot o spumă, dar puțin mai densă. Nu amestecați energic sau prin cercuri deoarece veți pierde bulele de aer din albuș și preparatul nu va mai avea textură de burețel
- Am luat o tavă de brioșe și am pus pe fundul ei jumătăți de cireșe sau de căpșuni. Peste aceste fructe, am turnat apoi din spumea mea galbenă, până când am umplut tava la 2/3 din capacitatea maximă.
- Am băgat tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 160 de grade. Veți vedea că preparatul crește foarte frumos. De aici e foarte importantă răcirea: nu scoateți tava din cuptor după stingerea focului! Opriți focul și deschideți foarte puțin ușa cuptorului. Mai lăsați acolo preparatul pentru minim 15 minute. În acest mod, nu se va răci brusc, și nu se va „lăsa”.
- Între timp am pregătit și sosul: Am pus căpșunile la fiert, împreună cu pasta de curmale și 4 linguri de apă. Am amestecat continuu până când a scăzut o parte din lichid. Le-am mărunțit ulterior cu un tel, pentru a nu avea un sos extrem de fin.
♥ P.S.: din aceste cantități au ieșit 6 baby-bureței destul de mari!
♥ Preparatul este foarte foarte pufos, având textura unui burete.
♥ Noi am servit preparatul alături de sosul de căpșuni, dar puteți să înlocuiți sosul cu o dulceață de casă, o cremă de brânză dulce, sau înghețată de casă.
♥ Preparatul se păstrează excelent pentru 2-3 zile.
No Comments