Vi s-a intamplat sa va ramana 1/2 de ou batut si sa nu stiti ce sa-i faceti?😀 Acum, sa nu va ganditi ca am papat omleta facuta doar din jumate de ou🙈. Saaau, ca este tooot ce am putut salva dintr-un ou scapat pe jos😁.
Doar ca, de cand cu piticul in viata noastra, incerc diverse combinatii si se mai intampla sa nu folosesc intreg oul. Am uns niste empanadas si am folosit doar jumate din acesta, mai exact jumatatea stanga🙃. Si cum sunt adepta sintagmei „nimic nu se pierde, totul se transforma”, iacata s- a ajuns la niste ravioli de toata frumusetea😍
Ingrediente:
- 1/2 de ou batut, restant
- 2 lg lapte
- 1 lingurita unt cocos
- faina integrala din grau spelta – cat cuprinde, astfel incat sa rezulte un aluat nelipicios
- 3 lingurite branzica facuta in casa (cu iaurt) – ramasa si ea de dimineata. Reteta- aici.
- „dulceata” proaspata de capsuni
Cum am procedat:
🔸 peste oul batut am adaugat pe rand untul de cocos (lichid), laptele si faina integrala cat a cuprins. A rezultat un aluat nelipicios, pe care l-am lasat la odihnit 1/2 ora, cat am adormit odrasla.
🔸 am impartit aluatul in 3 bucatele si cu ajutorul unui minunat si complicat instrument de facut coltunasi, am umplut ravioli cu branzica si i-am dat la fiert
🔸 dulceata de capsuni am facut-o dintr-o mana buna de capsuni feliati si stropiti cu zeama de lamaie pe care i -am pus intr-o craticioara cu 3-4 lg apa, o curmala maruntita si o lingurita smantana de cocos. Am lasat pe foc maxim 5′, apoi am mixat compozitia, intrucat o doream fina😊
🔸 3 bucati de ravioli sanatosi, mangaiati de „dulceata” capsunilor au stimulat papilele gustative ale celui mai iubit dintre pamantenii casei❤️
No Comments