Dulcegării

Altfel de brioșe

iunie 23, 2022

De vara, de mic dejun, de bun si de bine. Asa-s minunicile acestea, nitel dulci, nitel racoritoare, numa’ bune pentru mic dejun. Cum suntem 3 adulti si un copil, nu a ramas nimic pentru mai tarziu.

Ingrediente (8buc)

Aluat

  • 230 gr faina spelt 630
  • 30 gr nuci tocate grosier
  • 1/2 lgita praf copt bio
  • 50 gr Dulcisor Sweeteria
  • 120 gr unt rece de la frigider
  • 60 gr piure de banana

Umplutura

  • 300 gr capsuni taiate
  • 2 lgite amidon nemodificat genetic
  • 3 lg unt de arahide cremos

Cum am procedat:

  • am amestecat ingredientele pentru aluat pana cand am obtinut un aluat modelabil pe care l-am impartit in doua
  • am amestecat capsunile cu amidonul
  • am impartit una dintre jumatile de aluat in 8 forme de briose si am presat cu degetele, am uns cu unt de arahide si am adaugat capsunile, dupa care am acoperit cu bucatele rupte din aluat
  • am copt la 180 gr, sus-jos, 35’
  • am servit dupa racire, pudrate cu faina de cocos si banuti de cioco topita fara zahar (optional, 5ani+)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.