De vara, de mic dejun, de bun si de bine. Asa-s minunicile acestea, nitel dulci, nitel racoritoare, numa’ bune pentru mic dejun. Cum suntem 3 adulti si un copil, nu a ramas nimic pentru mai tarziu.
Ingrediente (8buc)
Aluat
- 230 gr faina spelt 630
- 30 gr nuci tocate grosier
- 1/2 lgita praf copt bio
- 50 gr Dulcisor Sweeteria
- 120 gr unt rece de la frigider
- 60 gr piure de banana
Umplutura
- 300 gr capsuni taiate
- 2 lgite amidon nemodificat genetic
- 3 lg unt de arahide cremos
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele pentru aluat pana cand am obtinut un aluat modelabil pe care l-am impartit in doua
- am amestecat capsunile cu amidonul
- am impartit una dintre jumatile de aluat in 8 forme de briose si am presat cu degetele, am uns cu unt de arahide si am adaugat capsunile, dupa care am acoperit cu bucatele rupte din aluat
- am copt la 180 gr, sus-jos, 35’
- am servit dupa racire, pudrate cu faina de cocos si banuti de cioco topita fara zahar (optional, 5ani+)
Pofta buna!
No Comments