Legume Supe

Ciorba de fasole mung

noiembrie 3, 2020

In cadrul unei postări de pe grup, Ana Maria ne-a provocat sa scriem ce ingrediente zac uitate pe rafturile din cămara. Bine a facut! Pentru ca, uite asa am salvat de la pieire o punga de fasole mung, uitată pe ultimul raft.

Ingrediente:

  • o cana de fasole mung – aprox. 200 gr
  • un morcov uriaș:))
  • o ceapa
  • 2 căței usturoi
  • un ardei roșu pricăjit
  • 7-8 roșii cherry
  • o foaie dafin
  • un vârf de cuțit cimbru
  • frunze de patrunjel si de marar
  • un praf de sare (2+)
  • optional: zeama de la o jumatate de lamaie

Cum am procedat:

  • am hidratat fasolea mung peste noapte in apa. A doua zi, am clatit-o abundent cu apa, intr-o strecuratoare si am asezat-o deoparte, in așteptarea preparării
  • am înăbușit ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei extravirgin de măsline si 2-3 lg de apa. Am adăugat ardeiul tăiat mărunt si morcovul, cubulețe. Permanent am avut alături o cratita cu apa fierbinte, din care am mai adăugat apa, când observam ca aceasta tinde sa se evapore. După aproximativ 10’ am adăugat fasolea mung. Am completat cu apa, cât sa o acopere de doua degete, am adăugat roșiile cherry, foaia de dafin, cimbrul si am transferat totul in Crock Pot, pe High, pentru 2 ore. Dacă nu aveți Crock Pot, nu-i niciun bai. Continuați gătirea pe foc, pana la prepararea termică completa.
  • imi place sa adaug 2-3 fire de frunze de pătrunjel in timpul preparării, pe care le scot la final. Da o aroma aparte mâncării.
  • la sfârșit, am adăugat o mâna zdravănă de frunze de pătrunjel proaspăta tăiate si câteva fire de mărar, mărunțite. Puteti sa o “acriti” mai mult cu putina zeama de lamaie

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.