Cereale, pseudocereale și derivate

Brioșe cu pătrunjel și usturoi

iunie 22, 2023

Stiti cu mirosea in casa? A buuuuun! I-am trezit cam dimineata cu mirosul. Au mancat si apoi s-au plans ca s-au trezit prea dimineata. 😁

Ingrediente (9 buc mari)

  • 300 gr faina 550
  • 1 praf sare roz 
  • 1 pliculet praf de copt
  • 200 gr branza emmental
  • 1 ou
  • 240 gr lapte integral
  • 60 gr iaurt grecesc (alt iaurt sau smantana)
  • 85 gr ulei de masline
  • O legatura patrunjel tocat 
  • 1 catel usturoi ras
  • Topping: 30 gr unt topit, 3 catei usturoi rasi

Cum am procedat:

  • am amestecat faina, praful de copt, sarea, branza si patrunjelul
  • separat, am amestecat oul, laptele, iaurtul, usturoiul si uleiul
  • am incorporat lichidele in solide, amestecand cu o spatul, lejer, max 7 ori pentru a le pastra aerate si pufoase
  • am asezat in forma de copt – 9 briose babane – si am copt 25-30’ la 180 gr, caldura sus-jos
  • intre timp, am topit untul si am amestecat cu usturoiul ras; am uns briosele cu acest amestec imediat ce le-am scos din cuptor. 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.