Stiti cu mirosea in casa? A buuuuun! I-am trezit cam dimineata cu mirosul. Au mancat si apoi s-au plans ca s-au trezit prea dimineata. 😁
Ingrediente (9 buc mari)
- 300 gr faina 550
- 1 praf sare roz
- 1 pliculet praf de copt
- 200 gr branza emmental
- 1 ou
- 240 gr lapte integral
- 60 gr iaurt grecesc (alt iaurt sau smantana)
- 85 gr ulei de masline
- O legatura patrunjel tocat
- 1 catel usturoi ras
- Topping: 30 gr unt topit, 3 catei usturoi rasi
Cum am procedat:
- am amestecat faina, praful de copt, sarea, branza si patrunjelul
- separat, am amestecat oul, laptele, iaurtul, usturoiul si uleiul
- am incorporat lichidele in solide, amestecand cu o spatul, lejer, max 7 ori pentru a le pastra aerate si pufoase
- am asezat in forma de copt – 9 briose babane – si am copt 25-30’ la 180 gr, caldura sus-jos
- intre timp, am topit untul si am amestecat cu usturoiul ras; am uns briosele cu acest amestec imediat ce le-am scos din cuptor.
Pofta buna!
No Comments