Ca și gust și aromă, dorada este peștele meu favorit. Așadar, a apărut în farfurie alături de un piure de mazăre.
Ingrediente:
- 2 bucăți de file de doradă (creșteți sau reduceți cantitatea în funcție de câte porții doriți să preparați)
- 2 pumni de mazăre proaspătă sau congelată
- 2 linguri de ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de cânepă) sau un cubuleț de unt
- o frunzuliță de mentă proaspătă și un vârf de cuțit mentă uscată – se poate omite dacă nu sunteți fani
- 1 linguriță suc de lămâie
- condimente: eu am folosit sare (2+), mentă uscată și boia de ardei dulce
Cum am procedat:
- am condimentat peștele cu sare și mentă uscată și l-am gătit pe grill câte 60 de secunde pe fiecare parte; l-am transferat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am continuat gătirea la cuptor, la 155 grade pentru 20 minute
- în paralel am fiert mazărea într-o cantitate mică de apă, cu frunzulița de mentă proaspătă și puțină sare; când a fost fiartă am scurs lichidul (nu îl aruncați încă) și am început să pasez cu blenderul, adăugând treptat uleiul. În funcție de textura pe care o doriți mai adăugați sau nu din apa în care a fiert mazărea. Mie îmi place piureul de mazăre fin, motiv pentru care l-am trecut după mărunțire prin sită, dar este un procedeu opțional
- am aranjat în farfurie piureul și peștele, am stropit cu suc de lămâie proaspăt și am presărat boia de ardei dulce
No Comments