E o varianta care nu da gres. In plus, faci aluatul, aluatul te lasa sa dormi, sa iti faci treburile, dupa care te poti intoarce la el. El te asteapta sa fii tu pregatita. Dospirea la rece face aluatul pufos, mai pufos decat orice imaginatie.
Ingrediente (cca 8 buc vafe, aparat Breville)
- 420 gr lapte integral (animal sau vegetal)
- 2 oua
- 110 gr unt topit (sau unt vegan/margarina Alsan)
- 1.5lgita drojdie uscata bio
- 250 gr faina tip 650
- 2 lg Dulcisor Sweeteria (3a+)
- 2 lgita coaja portocala BIO
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu drojdia, dulcisorul, coaja de portocala
- am adaugat laptele caldut, untul topit si ouale batute si am amestecat bine cu o lingura din lemn
- am acoperit vasul si am lasat peste noapte la dospit in frigider, min 12h, maxim 24h
- a doua zi, am incins aparatul si am copt vafele
Pofta buna!

No Comments