Legume și leguminoase

Chiftele cu morcovi si dovlecei

februarie 15, 2022

Din categoria “ce papam la cina?”, astăzi optam pentru ce avem prin frigider/cămara. Avem niste legume, o caserola cu rucola si niste roșii. Si un Ninjalin harnic! Tot ce trebuie!

Ingrediente:

  • 1 zucchini – 250 gr
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr cartofi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ou
  • 3 fire patrunjel
  • 20 gr pesmet fara gluten
  • o lingura parmezan caju de la Rawckers – Parmeshu
  • optional – un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • am inceput cu răzuirea legumelor: dovlecelul, morcovii si cartofii. Le-am adaugat un strop de sare (2+) si le-am lăsat 10’, cat sa lase din apa pe care o conțin. La copilașii sub 2 anișori, se renunța la sare. După cele 10’ le-am scurs foarte bine de apa iar pentru aceasta am folosit o bucata de tifon. Am adaugat ceapa verde tăiată mărunt, oul, pătrunjelul, pesmetul si parmezanul de caju. Am format chifteluțele si le-am asezat in coșul Ninja-ului, pe care l-am setat pe programul AIR Fryer, 15’. Inainte de a așeza coșul in aparat, am turnat o ceașca de apa in oala Ninja, pentru a ieși niste chiftelute mai “cremoase”, nu uscate cum tinde sa iasă altfel, pe AIR.
  • le-am servit cu o salata de rucola si roșii Cherry, stropite cu putina zeama de lamaie si ulei de masline presat la rece. Si cu niste smântâna de caju de la Rawckers.

Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.