Dupa Revelion, am mers la niste prieteni, acolo mai multi copii. M-am tot gandit ce sa le pregatesc, dat fiind ca ei pregateau felurile principale. Un Tiramisu ar fi fost mai mult decat binevenit. Si ce sa vezi, in vizita a fost si o familie de italieni care, culmea, a adus un Tiramisu ca la mama lui. M-am scuzat ca nu e ce trebuie, ca mrr, crr, in fine…ce credeti? Au mancat si din al meu si au spus ca e delicios! Tiramisu or ba, a fost bun!
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 ml lapte vegetal (sau animal)
- 30 gr ulei de rapita extravirgin
- 150 gr iaurt grecesc (eu am folosit iaurt grecesc de cocos)
- 25 gr nuca de cocos rasa
- 50 gr Dulcisor de la Sweeteria (3ani+) sau 1-2-3 lg sirop de curmale / miere bio certificata (1an+)
- 160 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650)
- 1.5 lgita praf de copt BIO
Crema
- 250 gr mascarpone
- 300 gr smantana proaspata (laptaria cu caimac)
Decor: am folosit bomboane si ciocolata kids friendly (curmale, cacao si unt de cacao pentru copilasii de 5ani+); sub 5 ani, puteti decora cu pudra de roscove, fructe, etc
Sirop: 100 ml lapte caldut + 3 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- am amestecat ouale impreuna cu laptele, iaurtul si uleiul
- separat, am amestecat faina, praful de copt, indulcitorul (daca folositi miere/sirop de curmale, se adauga in amestecul lichid), nuca de cocos
- am adaugat amestecul de solide peste cel de lichide treptat, omogenizand cu un tel
- am turnat amestecul in forma de copt (15x15cm), am adaugat nucile maruntite deasupra si am copt timp de 30’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
- am lasat blatul sa se raceasca, timp in care am pregatit crema
- am mixat smantana pana cand am obtinut frisca (si smantana rece si paletele tinute le congelator 5-10′)
- am adaugat mascarponele la temperatura camerei si am continuat sa mixez pana cand cele doua creme s-au omogenizat
- am taiat blatul in 2 parti egale si am insiropat primul blat cu jumatate din cantitatea de sirop
- am adaugat jumatate din crema peste primul blat si am asezat deasupra al doilea blat pe care l-am insiropat cu restul de sirop
- am adaugat al doilea blat si am asezat restul de crema
- am decorat cu ciocolata rasa si bomboane kids friendly
No Comments