Direct de la mama Manu` (Two hungry little brothers aici și aici) vine o rețetă de tartă rustică. Sperăm să fie pe placul vostru.
„O cina mai speciala dar musai sa fie acompaniata de o salata proaspata de cruditati pentru o masa completa.
Pt o tarta maricica si generoasa (ca doar suntem 4 in casa) avem nevoie de:
♦ Aluat:
– 300g faina
– 160g unt
– 50ml apa
– 1 praf de sare (2 ani+)
♦ Umplutura:
– 2 oua
– 100g smanatana dulce
– 200g cas razuit
– O bucata de praz (cam 10 cm)
– 100g spanac tocat grosier
– Marar proaspat si putina pudra de usturoi
♦ Pt uns marginea tartei e nevoie de putin ou si eu am mai presarat si seminte de susan si canepa
- Aluatul l-am facut in chopper unde pur si simplu am pus toate ingredientele si am pulsat pana s-a omogenizat. Se poate framanta si cu mana.
- Am intins aluatul intr-o foaie rotunda si subtire direct pe hartia de copt.
- Prazul l-am taiat rondele si l-am inabusit in ulei cu apa apoi am adaugat spanacul si l-am gatit pana s-a inmuiat.
- Am amestecat toate ingredientele pt umplutura si am turnat umplutura pe centrul foii rotunde de aluat. Am impaturit marginile, le-am uns cu ou si am presarat seminte.
- Tarta se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pt aprox 40 min.”
No Comments