Eu l-am pregatit duminica pentru Halloween, nu ca am sarbatori neaparat, dar a fost motiv de intalnire cu prieteni, copii, veselie, cina, mers din usa in usa si joaca pana tarziu. Bun motiv pentru un asemenea chec.
Ingrediente:
Aluat alb
- 140 gr faina 550
- 125 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 2 lg miere bio (1an+) sau sirop de curmale
- 1 ou mare (60gr)
- 75 gr unt topit
- 4gr praf de copt BiO
- 1 vf lgita vanilie pudra
Aluat negru
- 125 gr faina tip 550
- 25 gr pudra de roscove
- 125 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 2 lg miere bio (1 an+) sau sirop de curmale
- 1 ou mare (60gr)
- 75 gr unt topit
- 4 gr praf de copt BIo
Extra: nuci pecan
Sirop: 100 ml suc de mere
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 150 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava de copt pentru chec de 25cm
- In doua boluri diferite, am pregatit cele doua culori de aluat
- prima data, am amestecat ingredientele solide: faina, praf de copt, vanilie, dupa care am adaugat ingredientele lichide si am omogenizat cu o spatula (aluat alb)
- am procedat la fel si pentru aluatul negru: faina, carob, praf de copt, dupa care am adaugat ingredientele lichide si am omogenizat cu o spatula
- am asezat aluaturile alternativ pana cand le-am terminat, iar la final, am adaugat nucile deasupra
- am copt checul timp de 90 minute
- la final, am intepat checul, in cuptor, fara sa il scot, si am turnat sucul de mere, am lasat checul acolo inca 10’, cuptorul oprit
- am lasat checul sa se raceasca 20’ in tava, apoi l-am lasat sa se raceasca complet inainte de a-l felia
Pofta buna!
4 Comments
Bună! În loc de smântână se poate pune iaurt grecesc? Dacă da, aceeași cantitate?
Buna, am vazut un grupul “mybabyfood” ca a folosit o mamica iaurt gras in loc de smantana si a iesit mega-delicios.
Buna! Cum pregatesti sucul de mere?
Buna, il cumpar din magazin. Exista pasteurizat.