Patiserie

Covrigi cu suc de portocale

octombrie 27, 2021

I-am pregatit weekendul trecut cand am avut musafiri. Au fost pe gustul lor, al nostru. Dupa ce i-am postat in grupul ”MyBabyFood” si am vazut ca o mamica i-a si incercat si au iesit spectaculosi (mai bine decat ai mei, va asigur :p), am zis sa ii pun si pe blog. Merita dragalasii astia o sansa, va spun.

Ingrediente:

  • 550 gr faina Manitoba (sau all purpose 550/650)
  • 2 oua
  • 230 gr suc de portocala
  • 60 gr  margarina Alsan sau unt moale
  • 1 lgita coaja de portocala BiO
  • 9 gr drojdie uscata BIO (pliculet pt 500 gr faina)
  • extra: miere /sirop de curmale pentru uns; seminte de susan

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele in robot si am framantat cca 5-7’ pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului
  • in thermomix, 5’, functia framantare
  • am lasat aluatul la dospit vreo 1h ca sa isi dubleze volumul
  • am impartit aluatul in 8 bile egale. Am intins fiecare bile sub forma unei funii si am impletit covrigii
  • am lasat covrigii in tava sa dospeasca inca 30-40’, i-am uns cu miere, am adaugat semintele de susan si am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25’
  • dupa, i-am scos din cuptor si i-am acoperit cu un servet

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.