I-am pregatit weekendul trecut cand am avut musafiri. Au fost pe gustul lor, al nostru. Dupa ce i-am postat in grupul ”MyBabyFood” si am vazut ca o mamica i-a si incercat si au iesit spectaculosi (mai bine decat ai mei, va asigur :p), am zis sa ii pun si pe blog. Merita dragalasii astia o sansa, va spun.
Ingrediente:
- 550 gr faina Manitoba (sau all purpose 550/650)
- 2 oua
- 230 gr suc de portocala
- 60 gr margarina Alsan sau unt moale
- 1 lgita coaja de portocala BiO
- 9 gr drojdie uscata BIO (pliculet pt 500 gr faina)
- extra: miere /sirop de curmale pentru uns; seminte de susan
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in robot si am framantat cca 5-7’ pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului
- in thermomix, 5’, functia framantare
- am lasat aluatul la dospit vreo 1h ca sa isi dubleze volumul
- am impartit aluatul in 8 bile egale. Am intins fiecare bile sub forma unei funii si am impletit covrigii
- am lasat covrigii in tava sa dospeasca inca 30-40’, i-am uns cu miere, am adaugat semintele de susan si am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25’
- dupa, i-am scos din cuptor si i-am acoperit cu un servet
Pofta buna!
No Comments