Vafele de Bruxelles sau vafele de Liege?
Adevarul e ca niciodata nu stiu ce sa aleg, asa ca…le aleg pe amandoua 😆…
Vafele de Bruxelles sunt crocante la exterior, moi si pufoase la interior, bine crescute si batoase…
Cand musti din ele, auzi un crantz din ala asurzitor, dupa care….valurile marii in zilele calme. 😍😍😍
Reteta nu imi apartine, e a unui chef belgian, chef Cyril Lignac, dar na, daca nu ei, atunci cine ar sti sa faca mai bine aceste vafe?
Ingrediente: (4 persoane)
- 250 gr faina grau spelt 630/650
- 10 gr praf de copt BIO
- 2 oua
- 500 ml lapte (eu am folosit de ovaz)
- 50 gr unt sau margarina Alsan (topit)
- 1 lgita pudra de vanilie
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat toate ingredientele bine, sa nu ramana cocoloase
- am preincazit aparatul de gaufre 5’, dupa care, cu o lngura, am turnat aluatul in aparat si am gatit conform instructiunilor
- am lasat gaufrele sa se raceasca pe un gratar, pentru a se raci rapid, uniform si pentru a capta crusta crocanta
- Optional: eu am dat deoparte cateva linguri din compozitie si am adaugat 1 lg de carob si una de lapte pentru a le pregati in 2 culori
- am servit cu gem de zmeura si fructe
- nu va speriati de aluatul lichid, aluatul vafelor de Bruxelles e lichid
Pofta buna!
No Comments