Neata, zi de luni!
Cum prima zi de vacanta merita sarbatorita…
Vrea cineva o pitica din asta? E miiiica si dragalasa, e cu banana, unt de caju, e fara lactate si fara gluten.
Daca nu vrea nimeni, le mancam noi, dar ale nimanui nu raman ele…🙈
Ingrediente: (15 mici sau 6 mari)
- 100 gr faina de ovaz
- 30 gr pudra de roscova
- 1.5 lgita praf de copt bio
- 100 gr banana (cam 2 mici)
- 30 gr sirop de curmale (optional)
- 60 gr iaurt grecesc de cocos (sau iaurt grecesc animal)
- 40 gr lapte de ovaz (sau alt lapte)
- 1 ou
- 65 gr unt de caju (alt unt de oleaginoase)
- 1 lgita vanilie pudra
Cum am procedat:
- intr-un bol, am pasat bananele cu o furculita, am adaugat oul, iaurtul, siropul de curmale, laptele si untul si am amestecat
- dupa, am adaugat faina, roscova, praful de copt si vanilia si am omogenizat cu o lingura (nu am folosit deloc mixer)
- am turnat aluatul in formele de briose si am copt primele 5’ la 200 grade, caldura sus-jos, dupa care alte 10’ la temperatura de 180 gr
- am scos din forme dupa ce s-au racorit
Pofta buna!
No Comments