Dulcegării

Brioșele cu vino-ncoa’

august 30, 2021

Neata, zi de luni!
Cum prima zi de vacanta merita sarbatorita…
Vrea cineva o pitica din asta? E miiiica si dragalasa, e cu banana, unt de caju, e fara lactate si fara gluten.
Daca nu vrea nimeni, le mancam noi, dar ale nimanui nu raman ele…🙈

Ingrediente: (15 mici sau 6 mari)

  • 100 gr faina de ovaz
  • 30 gr pudra de roscova
  • 1.5 lgita praf de copt bio
  • 100 gr banana (cam 2 mici)
  • 30 gr sirop de curmale (optional)
  • 60 gr iaurt grecesc de cocos (sau iaurt grecesc animal)
  • 40 gr lapte de ovaz (sau alt lapte)
  • 1 ou
  • 65 gr unt de caju (alt unt de oleaginoase)
  • 1 lgita vanilie pudra

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am pasat bananele cu o furculita, am adaugat oul, iaurtul, siropul de curmale, laptele si untul si am amestecat
  • dupa, am adaugat faina, roscova, praful de copt si vanilia si am omogenizat cu o lingura (nu am folosit deloc mixer)
  • am turnat aluatul in formele de briose si am copt primele 5’ la 200 grade, caldura sus-jos, dupa care alte 10’ la temperatura de 180 gr
  • am scos din forme dupa ce s-au racorit

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.